ИЗВЪНРЕДНО: Дават всички договори на Руди Гела на прокурор!

Вижте подробности

Всички договори от последните дни на предишното управление на спортното министерство, свързани с финансови разходи, ще бъдат дадени на прокуратурата. Това заяви в студиото на "Денят започва"  по БНТ служебният министър Весела Лечева. Тя даде за пример договор за скъпия софтуер на Националната спортна база и договора за 1 млн. лева на Спортния тотализатор.

"Това, което през последните дни и седмици се опитват да наложат, че Нацоналната спортна база едва ли не работи на тефтер и че няма дигитализиране на всички процеси, това е меко казано е лъжа. Това беше един изключително скъпо струващ софтуерен продукт. Абсолютно ненужен за размерите, капацитета и потенциала на дружествата. Аз тука мога да кажа, че самият факт, че собственикът на фирмата поиска да бъде разтрогнат този договор показва за начина, по който е бил проведена цялата процедура, за стойността на продукта", заяви Весела Лечева - служебен министър на спорта.

Лечева уточни, че по отношение на разходите в последните дни преди да предадат властта, предишното управление в Спортния тотализатор и всички договори, разписани в Националната спортна база, всичко това ще бъде предоставено на прокуратурата.

Тя отново повтори своето намерение  за сериозни кадрови решения в началото на управлението й като служебен министър. Според нея, на база направените проверки, има незаконни действия от страна на предишното ръководство, но има и неморални действия.

Още от Институции

Ето и подробностите:

Никола Бакалов получи отличието „Банкер на годината“ 2022

Въпросите без отговор около скандала със софтуера са твърде много

Вижте подробности

Пластиките ще могат да бъдат изцяло преработвани

Форматът на турнира напълно дублира този на Мондиала в Катар

"Никога не сме имали по-жалък и долен човек за министър"

Отличието бе връчено по повод 70-тата годишнина от основаването БФХГ

Вижте подробности

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки