Полицаи от Турция ще помагат за спазването на реда в Катар

Домакините ще потърсят помощ за охраняването на събитието

Повече от 3 хиляди турски жандармеристи ще помагат на Катар за спазване на обществения ред по време на световното първенство по футбол, съобщават от южната ни съседка.

С население от по-малко от 3 милиона души, от които само 380 хиляди са местни граждани, Катар със сигурност ще се сблъска с недостиг на работна ръка по време на едномесечния турнир. В тази връзка домакините на Мондиала са се обърнали към Турция, най-близкият им регионален съюзник, тъй като посетителите се очаква да достигнат 1.2 милиона души. 

Според подписания между двете страни протокол, Анкара ще изпрати 3 хиляди жандармеристи, 100 служители от специалните части, 50 сапьори и 80 обучени полицейски кучета.

"По време на турнира турските части ще отговарят само на нареждания на началниците си от Турция, които ще служат временно в Катар. Домакините нямат право да дават директни нареждания на турската полиция. Всички разходи за служебния персонал ще се поемат от Катар", гласи информацията, публикувана от агенция Ройтерс.

През миналия месец и правителството в Пакистан одобри споразумение с Катар за помощ с охраната, но без да обяви детайли.

Още от Световен футбол

8888.bg със специални бонуси за Световното първенство по футбол

Здравословното състояние на бразилската легенда се „подобрява прогресивно“

Няма друг кандидат за домакин

Вижте подробности

Вижте подробности

Мениджърът на Лийдс е основен кандидат да наследи Диего Алонсо

Бразилската легенда успокои феновете си

Бразилецът не реагира на химиотерапията, която му е била прилагана

"Винаги е приятно да получава човек такива положителни съобщения, както аз в момента"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки