Нови 10 мача в Лига на нациите днес

Вижте подробностите тук:

Нови 10 мача в Лига на нациите днес

Битката за по-предно класиране в Лигата на нациите продължава с нови 10 мача в три от дивизиите. Те ще са от последния 6-и кръг в надпреварата и ще отговорят на въпроса кои отбори ще финишират на челните места в своите групи и кои ще изпаднат.

Със сигурност най-интересно е в Лига "А". Само разгромна домакинска загуба може да лиши Нидерландия от първата позиция в група 4. "Лалетата" посрещат съседите си от Белгия с аванс от 3 точки и дори равенство ще им свърши работа. Отборът на Луис ван Гаал ще се класира за финалите и при загуба с до два гола разлика заради убедителния си успех с 4:1 в Брюксел през юни. Мачът между Уелс и Полша ще определи съдбата на последното място. "Драконите" са с 1 точка, а "Дружина полска" с 4. За да се спасят от изпадане, Гарет Бейл и компания се нуждаят от победа с поне два гола разлика.

В група 1 фаворит е Хърватия. "Ватрените" се настаниха на върха след победата си с 2:1 над Дания, а днес гостуват на Австрия. Ако отборът на Златко Далич спечели, ще стане недостижим за датчаните. Надеждите на "червени динамит" минават през задължителна победа над Франция у дома и грешна стъпка на хърватите. "Петлите" вече не са последни в групата, но трябва да победят на "Паркен", за да са сигурни, че няма да бъдат изместени от Австрия.

В група 1 на Лига "C" всичко е ясно. Зрелищното домакинско равенство 3:3 срещу Люксембург бетонира Турция на първата позиция и от следващата година отборът на Щефан Кунц ще играе в по-горната дивизия. Днес турците гостуват на Фарьорските острови в мач без значение и за двата тима. Люксембург пък ще е домакин на състава на Литва, който вече изпадна в Лига "D".

Подобна е ситуацията и в група 3. Казахстан си гарантира първото място и изкачване в група "B", а днес има протоколно гостуване на Азербайджан. За азерите целта ще е да задържат втората позиция пред словаците, които победиха с 2:1 преди няколко дни. Словакия ще посрещне на неутрален терен в Бачка Топола вече изпадналия в Лига "D" тим на Беларус.

В група 1 на Лига "D" интрига около първото място още съществува. Латия се провали в домакинството си на Молдова, но дори равенство като гост на Андора ще е достатъчно за промоция в Лига "C". Това е така, защото латвийците водят с 2 точки пред Молдова, а имат и предимство в преките двубои. Молдовците едва ли ще сбъркат у дома срещу тоталния аутсайдер Лихтенщайн, но ще трябва да разчитат и на изненадваща развръзка в другия мач.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки