Еврошампион на 100 метра прекрати кариерата си

Леката атлетика ми даде шанс за много страхотни спомени

Европейският шампион на 100 метра от 2014 година Джеймс Дасаолу обяви, че се оттегля от състезателната атлетика. Дасаолу приключва кариерата си като втория най-бърз британец за всички времена. Върховото му постижение е 9.91 секунди от шампионата на Великобритания през 2013 година. Рекордът на Великобритания се държи от Линфорд Кристи с 9.87 секунди.

По време на своята кариера Дасаолу участва на две олимпиади - Лондон и Рио де Жанейро, като и на двете достигна до полуфиналите на 100 метра. Той има два златни европейски медала - един на 100 метра в Цюрих през 2014 г. и един с щафетата на Великобритания на 4 по 100 метра в Амстердам през 2016 г.

В зала Дасаолу е сребърен медалист на 60 метра от Европейското първенство в Гьотеборг през 2013 г. С личния си рекорд на 60 м от 6.47 секунди той е четвърти във вечната ранглиста на Великобритания.

“Леката атлетика ми даде шанс да представлявам страната си много пъти и ми даде толкова много страхотни спомени, които ще пазя завинаги. Сега е време да окача шпайковете си. Бих искал да благодаря на много хора около мен, които ме подкрепяха през цялата ми кариера. Специални благодарности на моето семейство и приятелите, които винаги бяха до мен“, сподели Дасаолу.

Още от Лека атлетика

Международният олимпийски комитет препоръча реабилитиране на спортистите

Кимбърли Гарсия Леон подобри върховото постижение на 35 километра спортно ходене

Ето и подробностите

Фосбъри обърна хода на историята в скока на височина

Божидар Саръбоюков остана на сантиметри от медал в Истанбул

Поне това загатна знаменитата българка

Българката не успя да премине квалификацията на скок дължина

От 18:00 часа тази вечер е квалификацията на скок височина при мъжете с участието на Тихомир Иванов

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки