Саутгейт след критиките: Аз съм точният човек за Англия!

Селекционерът не се влияе от критиките към себе си

Саутгейт след критиките: Аз съм точният човек за Англия!

Критикуваният в последно време Гарет Саутгейт остава убеден, че той е точният човек да изведе Англия на Световното първенство, и е уверен, че отборът ще покаже най-доброто си лице в Катар. След като достигнаха полуфиналите на Мондиала в Русия преди четири години и останаха втори на Европейското миналото лято, „Трите лъва“ са сред фаворитите за вдигане на трофея през зимата.

Нещата обаче се объркаха за англичаните в последните месеци, като кулминацията настъпи в изпадането на тима от Лига А на турнира Лига на нациите, кръг преди последните мачове, след поражение от Италия с 0:1 в петък. Саутгейт получи освирквания от феновете на Англия в Милано след петия пореден мач без победа в групата от надпреварата.

„Вижте, това е положението и трябва да приема критиките. Мисля, че съм точният човек, който да изведе отбора в турнира. Без съмнение, нещата са по-стабилни така. Не смятам, че представянето срещу Италия беше толкова лошо и знам, че подобен коментар ще бъде приветстван с нови критики заради серията от загуби. Но трябва да отделя лятото и обстоятелствата около лятото от този мач“, започна той.

Запитан относно това дали остава уверен, че отборът ще покаже най-доброто си лице в Катар, Саутгейт каза: „Да, без никакво съмнение. Играем срещу някои от топ отборите и ще бъдем по-добре подготвени за тях. По-младите играчи ще са си взели поука от тези големи мачове. В миналото сме имали серия от контроли или други срещи, след които сме влизали в турнири – за първи път ще участваме на толкова голям форум, и преди това ще сме се изправили срещу толкова класни отбори. Сега знаем нивото, знаем какво да подобрим и ще сме в по-добра позиция предвид качествените съперници“.

Капитанът на „Трите лъва“ Хари Кейн бе категоричен, че отборът не се паникьосва.

„Мисля, че това е най-важното послание. Не се паникьосваме. Знаем какво трябва да подобрим. Разбира се, че разбирам разочарованието на феновете. Аз бях привърженик на Англия и продължавам да бъда такъв, без значение дали играя или не. Ако имаме успешен турнир, не съм сигурен дали хората ще си спомнят за този период през лятото, това е. Трябва да се подобрим, знаем го. Феновете винаги са страхотни и ни подкрепят. Знам, че ще бъдат на трибуните в понеделник (срещу Германия на „Уембли“), подкрепяйки ни, и всеки ще бъде развълнуван за Световното първенство, независимо от това какво се случи. Да се надяваме, че можем да им се отплатим с добри резултати“.

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

Нов срив за Ливърпул на "Анфийлд" (ВИДЕО)

Голям удар за Клоп в битката за титлата

Финансови проблеми за Евертън

Собственикът Фарад Мошири готов да продаде клуба

Сити се качи на върха след разгромна победа над Лутън (ВИДЕО)

"Гражданите" спечелиха с 5:1 срещу противника си

Марсиал си тръгва от Юнайтед като свободен агент през лятото

Договорът на французина няма да бъде подновен

Нюкасъл направи за смях жалък Тотнъм и му вкара цели 4 гола (ВИДЕО)

"Свраките" постигнаха разгромен успех над противника си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки