Иван Иванов: Кръстаич взима решенията

Помощникът на националният ни селекционер разкри каква е атмосферата в отбора

Иван Иванов: Кръстаич взима решенията

Помощник-треньорът на националите Иван Иванов изрази оптимизъм, че съставът ще подобрява представянето си. "Лъвовете" записаха две поредни победи в Лигата на нациите над Гибралтар (5:1) и Северна Македония (1:0). 34-годишният наставник е възхитен от качествата, които притежава селекционера Младен Кръстаич.

"Средата около националния отбор ще се подобри. Голяма част от футболистите ги познавам. Виждаше, че са мотивирани. От първия ден дисциплината бе на високо ниво. Нещата се стиковаха и се получи химия между нас.

Младен Кръстаич взима решенията, той е лицето на треньорския щаб. Той вдъхва респект и увереност. Много силен характер е. Хората, които владеят нещата и контролират събитията, се намесват когато трябва. Някои хора имат харизма и аура и нещата просто се случват около тях", заяви бившият защитник пред БНТ."В спорта е хубаво, когато се постигат определени успехи и резултати. През последните няколко години игровият облик на отбора бе настроен дефанзивно и минорно. Победата срещу Гибралтар бе задължителна, тази срещу Северна Македония бе добре дошла.

Едноседмичният лагер, който проведохме, помогна да променим настроението на играчите от психологическа гледна точка към по-офанзивен стил на игра. Мисля, че се получи. Дори резултатът срещу Северна Македония да не беше положителен, енергията, организацията в играта и настроението на футболистите бе позитивно", завърши той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки