Везенков разкри ще играе ли за Гърция

Баскетболистът говори за за интереса на Сакраменто Кингс

Везенков разкри ще играе ли за Гърция

Голямата българска баскетболна звезда Александър Везенков не е бил търсен да играе за Гърция в нито един момент от кариерата си. Това признава самият той в дълго интервю за платената телевизия Cosmote Sport. Там звездата на Олимпиакос (Пирея) говори за всичко, което се случи това лято - решението да остане при "червено-белите", Евробаскет и участието си с националния отбор на България. А не с Гърция, както можеше да се случи в миналото.

Везенков подчерта , че ще си "пасне" добре с Алек Питърс, който идва от испанския Баскония в Олимпиакос, говори за интереса на Сакраменто Кингс, за случилото се през лятото и поканата, която е имал да отиде в Лас Вегас: "Аз и Сакраменто знаехме какво искаме един от друг", каза той. Най-важната част от интервюто обаче беше за националния отбор на Гърция и причината той никога да не облече синьо-белия екип.

"Получих безброй съобщения в социалните мрежи, хората ме спират и си мислят, че решението ми е да отхвърля оферта от националният отбор на Гърция и съм решил да играя за България. Нека бъдем честни и да кажем нещата такива, каквито са. Никой никога не е идвал да ми казва, да се занимава с мен, да прави нещо. Взех гръцкия паспорт по законен начин, живях пет години в Гърция, дадох си документите и получих паспорта. Никой не си е направил труда да дойде и да ми каже: "Знаеш ли какво, искаме те, добър си...".

"В крайна сметка не обвинявам никого. Когато съм бил на 17-18 години може да не са виждали перспектива в мен или нещо такова. А може да не е било желано или неправилно за някой, който не е израснал в Гърция. Чувствам като своя родна страна и Кипър, и България. Напрактика никой никога не се е занимавал с мене. Никога не е имало и въпрос какво да се прави, дали е възможна промяна", казва още българският баскетболен ас.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки