Бетис и Рома врътнаха реми като подарък за Лудогорец (ВИДЕО)

Двата тима си вкараха по един гол

Бетис и Рома врътнаха реми като подарък за Лудогорец (ВИДЕО)

Реал Бетис и Рома завършиха при резултат 1:1  на „Естадио Бенито Вийамарин“ в мач от четвъртия кръг на груповата фаза в Лига Европа. "Вердибланкос" откриха резултата в 34-ата минута, след гол на Серхио Каналес от границата на наказателното поле. В начолото на второто полувреме "джалоросите" отговориха с гол на Андреа Белоти в 53-ата минута.

След този успех Бетис се класира за фазата на елиминациите в Лига Европа. „Вердибланкос“ си запазват първата позиция с актив от 10 пункта, докато Рома остава на 3-о място с 4 точки. Така двата отбора оставиха широко отворена вратата пред Лудогорец и всичко вече заваси от българския шампион.

Мачът започна с натиск на домакините и първата по-опасна възможност се откри пред "вердибланкос" в 4-ата минута, когато Родри отне топката и стреля от границата на наказателното поле с левия си крак, но стражът на "джалоросите" Руи Патрисио отрази.

След рикошет, топката попадна в краката на Лоренцо Пелегрини, който шутира от воле в 10-ата минута, но Кладуио Браво се намеси.

В следващите минути Бетис и Рома намалиха оборотите и мачът се развиваше в центъра на терена.

Серхио Каналес получи подаване и овладя, след което стреля към десния ъгъл на вратата на Рома, топката рикошира в тялото на Рожер Ибаньес и влезе, за да може "вердибланкос" да поведат 34-ата минута.

Каналес напредна през центъра на терена с топката в крака и стреля, но ударът му бе отбит от бранител на "джалоросите" в 39-ата минута.

В добавеното време на първото полувреме Андреа Белоти отбеляза с глава след центриране на Леонардо Спинацола отляво, но голът не бе зачетен, след като ситуацията беше прегледана с VAR.

Второто полувреме започна с натиск на "джалоросите". Тами Ейбрахам комбинира с Мади Камара, който отклони за Андреа Белоти в 53-ата минута. Нападателят засече топката с едно докосване във вратата на Реал Бетис, за да изравни резултата. Ситуацията бе дълго преразглеждане с VAR, но в крайна сметка голът бе зачетен.

Борха Иглесиас навлезе отляво в наказателното поле на Рома в 82-ата минута. Испанският нападател стреля, но ударът премина покрай десния страничен стълб на вратата, пазена от Патрисио.

Георги Минчев с хеттрик в Кипър

Нападателят носи триумф с 5:4

И Лил на опашка за Хосе Кордоба

Френският тим следи бранителя на Левски

Ново 20! Шави си тръгва

Треньорът на Барса преговаря с Деко 75 минути

Предстоят важни преговори в новия шампион на Италия

В Интер търсят развитие след триумфа

Страхотен Десподов спаси ПАОК от срам в Гърция

Капитанът на България с перфектна асистенция в добавеното време за 1:1

Магуайър отговори на критиките: В Юнайтед винаги има натиск

„Около нас винаги ще се шуми много“, заяви защитникът

Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки