Поредно признание за Александър Везенков

Мениджъри наредиха българина сред потенциалните състезатели в топ 5 на Евролигата

Генералните мениджъри на отборите в баскетболната Евролига за мъже направиха прогнози за евентуалните участници във Финалната четворка, бъдещия шампион в турнира и баскетболистите, които ще попаднат в идеалната петица този сезон.

Българинът Александър Везенков получи 23,1 процента от гласовете за попадане в топ 5 на Евролигата, като заема шеста позиция, пише специализираното баскетболно издание basketnews.com. За състезателите с най-големи шансове са сочени Валтер Таварес от Реал Мадрид и Василие Мицич, и Уил Клайбърн от Анадолу Ефес.

Везенков събра и 14,3 процента от гласовете за евентуално спечелване на приза за най-полезен баскетболист в турнира през настоящия сезон. Той дели трето-четвърто място с Уил Клайбърн. Лидер тук е сърбинът Василие Мицич.

За потенциален бъдещ шампион с 28,6 процента от гласовете е сочен испанският Барселона, а сред отборите с най-големи шансове за участие във Финалната четворка са Анадолу Ефес, Реал Мадрид, Барселона и Армани Милано. Гръцкият Олимпиакос, чийто екип носи Александър Везенков заема пета позиция 42,9 процента от вота.

Още от Баскетбол

Вижте всички резултати и класирането в НБА

Вижте всички резултати и класирането в НБА

Старозагорци записаха трета поредна загуба в НБЛ

"Сините" победиха с 19 точки разлика, след като на моменти водеха с над 30

Не е лесно да се подберат само няколко имена, при положение, че заслужаващите почести са много повече.

Вижте всички резултати и класирането в НБА

Вижте подробности

Вижте всички резултати и класирането в НБА

Вижте всички резултати и класирането в НБА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки