Баскетболен ас: Интуицията ме доведе в Академик

Вижте подробностите тук:

Баскетболен ас: Интуицията ме доведе в Академик

Баскетболистът на Академик (Пловдив) Кръстан Кръстанов заяви, че е взел правилното решение да премине в състава на "студентите" от тима на Ямбол през лятото на тази година. 23-годишният център даде интервю пред официалния сайт на пловдивчани, в което призна, че е имал оферти и от други отбори, но изрази увереност, че Академик е правилното място за развитие на кариерата му.

"През последните два сезона и половина играх в Ямбол под ръководството на Тони Дечев. Мисля, че напреднах доста и извлякох максимума от ситуацията. Прецених, че е време за следващата стъпка в баскетболната ми кариера. В начолото на това лято старши треньорът на Академик Йордан Янков се свърза с мен. Мисля, че моето място е в Пловдив. Моята интуиция ме доведе тук. Имах доста оферти, но в крайна сметка смятам, че направих правилното решение", коментира Кръстанов.

Той обърна внимание и на моментното състояние на отбора: "Доста приятно съм изненадан от организацията на Академик. Тук е правилното място за мен. Всичко е супер и се чувствам отлично. Щастлив съм, че направих този избор да дойда тук. Всеки се старае за това организацията да върви напред и да просперира. Тук има всичко необходимо за това един играч да се чувства добре и да показва какво може. Чувствам се страшно мотивиран за сезона. Можем да покажем едно добро лице. Имаме голям потенциал и супер колектив. Лично от мен може да се очаква здрава игра във всеки един мач и себераздаване, атрактивни изпълнения и, надявам се, доста победи. Мисля, че всеки един състезател винаги иска да спечели титлата на страната."

Кръстанов сподели и целта, която си е поставил: "Моята цел е да стана шампион на България. В личен план искам да постигна максимума на възможностите си и да дам всичко от себе си. Пожелавам здраве на мен и на моите съотборници, без него не можем да постигнем нищо. Другото е преодолимо и със здрава работа се постига. Ще покажа на какво съм способен. Поставям цел пред отбора влизане в топ четири”, завърши Кръстанов.

До момента през сезона в Националната баскетболна лига (НБЛ) Академик (Пловдив) загуби и двете си изиграни срещи. "Студентите" отстъпиха 86:94 на Берое в първия кръг, а след това допуснаха поражение с 84:96 от състава на Черноморец (Бургас).

Далас изравни серията с Клипърс след победа с три точки

Пейсърс отнесе Бъкс с 125:108

ОБЗОР: Спартак, Рилецо и Левски завършиха с победи редовния сезон в НБЛ

Вижте четвъртфиналните двойки и крайното класиране

Академик (Пловдив) завърши с категорична победа сезона в НБЛ

След 125:92 над Берое

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

Шумен лиши Ямбол от плейофите, Левски взе квотата

Шуменци записаха четвърти пореден успех след 84:71 в мача от 32-ия кръг

Дончич, Гилджъс-Александър и Йокич са номинирани за MVP на редовния сезон

Вижте всички номинации в НБА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки