Бивш нападател на Левски коментира провала срещу Септември

Вижте мнението на Емил Ангелов - Бабангида

Бивш нападател на Левски коментира провала срещу Септември

Бившият футболист на Левски Емил Ангелов коментира за NOVSPORT представянето на "сините" в мача срещу Септември София, завършил 0:0. Той е на мнение, че в никакъв случай няма криза в отбора.

"Гледах срещата между Левски и Септември много детайлно. За мен лично през цялото време си личеше, че "сините" са далеч по-добрият отбор. Единственото, което липсваше беше попадението. Тотално надмощие на Левски. Даже на моменти Кордоба беше единственият защитник, който оставаше назад. През целия мач Левски беше по-добър, но не успя да победи. И такива неща се случват във футбола, не може всеки път да печелиш.

Имахме добри възможности, но липсваше и късмет. Гредите спасиха на няколко пъти Септември, в други ситуации пък се стигаше до карамболи в наказателното им поле, но топката така и не посети вратата на Шейтанов. Лошото е, че се губят точки. От ръководството и треньорския щаб искат да се трупат точки и да сме в първата тройка, а защо не и да се гони титлата. Това е нормално щом става дума за клуб като Левски. Станимир Стоилов знае много добре как да мине през това отборът.

И по наше време ги е имало такива мачове. Мъчихме се с Беласица и накрая 0:0 и с Вихрен беше същата работа. Това са нормални неща във футбола и понякога трудно се случват. Всеки един клуб има нужда от такъв мач, защото след това се мобилизира отборът и се вдигат", обясни той пред "Мач Телеграф".

"И най-големите клубове в света изпитват проблеми срещу затворени отбори. Футболисти за милиони търсят пролука и не успяват да я открият, това на моменти е дори ужасяващо. Когато играеш във фаза защита, е много по-лесно да се местиш без топка, отколкото с нея.

Като се "паркира автобуса", отборите се мъчат дори и на европейско ниво, а пък за Бълкария да не говорим. И като футболист, който съм играл в такива срещи през годините, ми беше отвратително. То се ритат противниците, бави се времето, разкъсва се играта и т.н.

Снимка 322710

Такива срещи се печелят с индивидуална класа на някого. Реално Левски имаше много положения. В случая през цялото време се играеше пред вратата на Септември. Там се разиграваше, стреляше, създаваха се опасности, но липсваше и късмет.

Не може да се говори за игрова криза в Левски, въпреки че отборът падна и от Славия. "Сините" играят добре, раздават се, но им липсва гол, който да им донесе още по-голямо самочувствие и да победят. Не може да говорим за криза в отбор, който е спечелил Купата на България и мачка Лудогорец и ЦСКА. Това е абсурдно.

Аз отдавам тези резултати на моментното състояние на отбора и липсата на късмет. Този двубой със Септември можеше да завърши 3:0 за Левски. Липсата на нападател се усеща. Кой треньор не иска да има таран и конкурения в атака?! Най-добре е да имаш поне две класни остриета, които да ти решават такива срещи. Трябва да има конкуренция в нападание, а и шефът Стойлов обича да играе атакуващ футбол. Най-вероятно акцентът при селекцията ще падне там. Това ще каже Мъри. Ние на учителя си не можем да даваме акъл, несериозно ще бъде", коментира Емо Ангелов.

Щангите превъртяха играта! Върнаха загробил ги президент

Коджабашев почти уби спорта си през 2008 г., сега може да го довърши

Кои са големите губещи от Конгреса на БФС

Венци Стефанов, групичката на Бербатов, Градев и Руди Гела няма да липсват на никого

Барби, пак ли кръв?

Депутатите да инсталират Бербатов за пожизнен президент на БФС със закон

Гонзо спечели титулярното място в може би най-важния мач

Често пренебрегван в националния отбор за сметка на Бербо, Иванов сега е президент на БФС

Защо Бербатов не получи доверието на клубовете

Вижте причините

Шампион пред отказване: ММС няма адекватна политика, при Кралев беше друго

Разказът на Йордан Колев, който се бие за България и все още продава мартеници

Невъзможният избор 7: Най-нелепата кандидатура

Ето какво представлява неадвокатът Георги Градев

НЕВЪЗМОЖНИЯТ ИЗБОР 3: Ще стане ли Гонзо президент на БФС

Вижте кандидатурата му

Левски и ЦСКА продават най-скъпо

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки