Александър Емеляненко падна от Дацик още в осмата секунда

Вижте подробности

Вечерта на 24 септември в Москва на турнира Hardcore Boxing се проведе дуел между Александър Емеляненко и Вячеслав Дацик. Братът на Фьодор беше нокаутиран за 13 секунди и след битката той поиска отмъщение от "Червения Тарзан". Дацик се съгласи, но втората битка беше отложена за момента. Следващият съперник на Александър ще бъде ръководителят на промоцията на Арена Сергей Еркаев.

И все пак те успяха да организират мини-реванш. Това се случи на пресконференция, на която бяха обобщени резултатите от турнира. Преди да влезе отново на ринга, на Александър му беше позволено да обясни ужасното поражение. Емеляненко си спомни, че подценил Дацик. 

„Първо, това е тежка категория. Всеки удар може да бъде нокаут. Дацик удря добре. Няма абсолютно никаква техника, само акцентирани удари изпод задника. Такава е съдбата, животът, кармата.“, обясни Емеляненко за поражението. Отмъщението се оказа по-кратко, то се проведе във формат "минута" на малък ринг. Реферът Александър Сидорин обслужи този спаринг.

„Нека си стиснем ръцете, защо избяга?“, каза Емеляненко на Дацик преди началото на битката. След спазване на всички формалности, противниците веднага влязоха в тежка размяна. Още в осмата секунда Вячеслав удари Емеляненко в главата с дясно кроше, след което Александър падна върху въжетата, но успя да се изправи и да продължи.

Дацик продължи да надиграва Александър и удряше много по-често. На 30-ата секунда Емеляненко отново се хвърли върху въжетата. Бойците се състезаваха не само на ринга – преди това изпробваха и силата на удара върху специална круша.

С тях участваха и други боксьори - Сослан Асбаров, Али Балоев и Курейш Сагов. Най-силният удар е на "Червения Тарзан", той събра 576 точки. След удара на Балоев таблото показа 527 точки. Емеляненко и Асбаров си поделиха третото място с 480 точки. Последен беше Сагов - 445.

Изглежда, че пълно отмъщение в тази битка не е толкова необходимо. И ако това се случи, едва ли Емеляненко и Дацик ще спечелят за него хонорари, сравними с тези, които получиха за първата битка. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки