Решено! Джошуа няма да се боксира повече до края на годината

Това обяви неговият промоутър Еди Хърн

Антъни Джошуа няма да се върне на ринга повече през тази година, обяви промоутърът Еди Хърн. Вместо това британеца ще се боксира отново в началото на следващата. Matchroom Boxing планира внимателно връщането на звездата на ринга, след двете поредни поражения от Олександър Усик.

Ей Джей вече се отказа от бой с Тайсън Фюри, който му предложи да се срещнат в началото на декември. Джошуа е с 3 загуби от последните си 5 мача и трябва да обмисли внимателно вариантите си.

Следващият съперник на Джошуа може да е Дионтей Уайлдър. Бронзовия бомбардировач спечели при завръщането си на ринга срещу Роберт Хелениус миналата събота. Уайлдър нокаутира финландеца още в първи рунд.

„Джошуа срещу Уайлдър може да е най-големият мач в бокса, защото някой ще нокаутира другия в този мач“, обяви Хърн пред Fight Hub TV. „Това е сблъсък, който гледаш с широко отворени очи. Джошуа ще се завърне много рано в началото на следващата година. Искам да го видя в действие отново“, допълни Хърн.

Думите не изясниха какво означава това за милионния договор на Джошуа с DAZN. През юни 33-годишният боец парафира контракт за 90 млн. паунда с платформата за два боя на година. През тази година Ей Джей е излизал на ринга веднъж – загубата от Усик през август.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки