Илич се колебае позицията на която да използва Юга

Африканецът се завръща в състава на "армейците"

Илич се колебае позицията на която да използва Юга

Треньорът на ЦСКА - София Саша Илич изпитва колебания на коя позиция да използва Амос Юга в предстоящия двубой от 16-ия кръг на efbet Лига срещу Арда, пише "Тема Спорт". Африканецът се завръща в състава на армейците”, след като пропусна гостуването на Ботев (Враца) заради натрупани жълти картони.

В две от последните три срещи, в които взе участие (срещу Ботев Пд и Лудогорец), 29-годишният футболист бе използван в ролята на централен защитник. Той се представи изключително солидно на тази позиция, като бе много сигурен в дефанзивен план и същевременно при изнасянето на топката, тъй като е уверен както при разиграването, така и при напредването с нея в крака.

В тази конфигурация вляво от Юга действаше Християн Петров, а вдясно - капитанът Юрген Матей.

Срещу по-непретенциозния Хебър пък африканецът се подвизаваше на обичайната си позиция в предмостието на отбраната, която бе съставена от Петров, Матей и Иван Турицов.

От начина, по който бъде изпозван Юга срещу Арда, зависи до голяма степен и кои ще са останалите изпълнители в дефанзивния вал на “армейците”. Не е изключено и някои от играчите да получат почивка, а Мено Кох да се завърне в игра. Нидерландецът не взе участие в последните 4 срещи на тима.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки