Алегри: Все още сме в играта, нека да не забравяме това

"Юве не е елиминиран", припомни треньорът на торинци

Алегри: Все още сме в играта, нека да не забравяме това

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че не се е отказал от това да класира отбора за осминафиналите в Шампионската лига. "Бианконерите" продължават да се подготвят усилено за гостуването си срещу Бенфика Лисабон в група "Н" на турнира. Във вторник вечерта отборът от Торино трябва да победи Бенфика, а след това да се наложи и срещу Пари Сен Жермен, за да има шансове да достигне до фазата на елиминациите в най-престижния клубен турнир. "Италианците трябва да разчитат и на помощ от страна на Макаби Хайфа, който задължително трябва да вземе точки от Бенфика или Пари Сен Жермен.

"Все още не сме елиминирани, нито сме се класирали за осминафиналите и дори не сме сигурни, че ще отидем в Лига Европа. Сега само един резултат ще ни свърши работа. Не всичко зависи от нас, но всичко остава възможно. Трябва да спечелим, за да запазим шансове. Бенфика е един от четирите непобедени отбора в Европа, заедно с Наполи, Пари Сен Жермен и Реал Мадрид", каза Алегри пред репортери.

Бенфика ще гарантира място на осминафиналите при евентуална победа срещу Ювентус.

"Трябва да играем така, както играхме през голяма част от домакинските си мачове. Ще се опитаме да спечелим с два гола разлика, но знаем, че те са много силни", каза още Масимилиано Алегри.

Отборът от Торино спечели два поредни мача от Серия А за първи път този сезон.

"В последните ни двубои имахме правилното отношение. Магическият момент не трябва да спира. Оптимист съм, имаме всичко необходимо, за да се справим добре", добави Алегри.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки