Мишо Вълчeв: По-добре Левски да играе зле, но да побеждава

"Сега се чудим дали ще сме в тройката", заяви легендата на "сините"

Мишо Вълчeв: По-добре Левски да играе зле, но да побеждава

Левски завъртя 4 поредни мача без победа, а за капак в 2 от последните 3 мача не успя да вкара гол. Като цяло в срещите си през октомври "сините" не успяха да вкарат повече от веднъж в двете срещи които спечелиха, както и при 1:1 с Локомотив (Пловдив). Легендата Мишо Вълчев коментира пред NOVSPORT ситуацията в отбора и какви са причините за поредното ялово равенство с ЦСКА 1948 (0:0).

"Не вярвам да е имало подценяване от страна на Левски. Видя се, че ЦСКА 1948 е добър отбор с качествени футболисти. Явно е, че "сините" трябва да хвърлят повече сили срещу 7-8 отбора, за да могат да стигнат до успех над тях. Възможностите на тези футболисти са такива. В този двубой специално ми направи впечатление, ча защитата я пробиха на няколко пъти. Халфовете бързо движеха топката. Имаше твърди влизания от страна и на двата отбора. Някои бяха доста груби, повече идваха от страна на "червените". Имаше флангови атаки от дясната зона, които водеха до опасност. Имаше и едни десет минути между 60-ата и 70-ата, когато ударихме греда и Роналдо изпусна. Не знам къде се къса нишката. Уелтън пробива, но не може да подаде, не може и да вкара. При Роналдо е същата работа. Колкото могат се борят и се опитват. Като гледам Левски е зависим от един човек. Един нападател, който може да реализира. "Сините" играят добре, но за мен това се изразява и във вкарването на голове, създаване на положения. Атракция за публиката! Това разбирам под "играха добре". Не харесвам, когато някои треньори излязат и казват: "Играхме добре, но загубихме". Няма такова нещо. По-добре играй слабо, ама спечели", отсече Вълчев.

"Отборът е в криза. За пет мача са вкарани 3 гола. Тази криза се дължи на това, че такива са възможностите на нападателите. Не могат да вкарват голове. Създават се положения, но не можем да ги реализираме. Трябва концентрация в последното подаване или удар. Ние преди 5 кръга говорехме, че може да се борим за титлата, а тя каква стана... Питаме се дали ще влезем в тройката. Бари от една страна тичаше и се бореше, но вкарваше на четири или пет мача веднъж. Мога обаче да кажа, че липсва, след като няма кой да го замени. Това не е позицията на Ивелин Попов, нито на Илиян Стефанов. Явно стигаме до извод, че Бари вършеше работа. Откриваше пространства за халфове и флангови футболисти. Честно казано - нямам идея как да се излезе от кризата. Не вярвам чак толкова да са затормозени психически. Трябва да са концентрирани, да мислят и да внимават. Това е и работа на Станимир Стоилов, да говори с тях. Ситуацията е трудна, а идват два важни мача във Варна. Следващата среща е с Черно море на "Тича". Ако и там загуби, то кризата става вече много дълбока. Може и да не успеят да излязат от нея. Много неща зависят от този мач. След това идва Спартак. Като гледам как играят - все си мисля, че би трябвало да вземем трите точки. С Черно море ще е по-трудно, вероятно. Те са костелив орех и играят стабилно във всички мачове. "Сините" трябва да се вложат максимално и да имат късмет", коментира още бившият нападател на Левски.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки