Отменят Гран при на Бразилия във Формула 1

Вижте причината затова тук:

Отменят Гран при на Бразилия във Формула 1

Състезанието за Голямата награда на Бразилия във Формула 1, което трябва да се проведе от 11 до 13 ноември в Сао Пауло, може да бъде отменено заради протестите в страната след президентските избори. Това съобщи в профила си в Туитър Педро Фермин Флорес, журналист от телевизионния канал PitLane.

Според него, ръководството на Формула 1 и Международната автомобилна федерация (ФИА) са загрижени за ситуацията в страната след приключването на президентските избори. Решението за провеждане на състезанието ще бъде взето след няколко дни след подробна оценка на цялата ситуация.

Сайтът FormulaPassion съобщи по-рано днес, че заради действията на протестиращите на магистралата са блокирани няколко камиона, които се насочват към Сао Пауло. Сред тях е бил най-малко един камион на италианския отбор "Ферари". По-късно журналистът Филип Хортън обяви, че блокираните камиони са стигнали до местоназначението си успешно.

В неделя Бразилия проведе втория тур на избори, по време на които гражданите гласуваха за бъдещия президент на страната и за губернаторите на 12 щата. Обработката на 99,99 процента от протоколите показа, че лидерът на Работническата партия Луиз Инасио Лула да Силва е подкрепен от 50,9% от гласоподавателите, а неговият консервативен съперник Жаир Болсонаро - 49,1%. Блокирането на определени пътни участъци от привържениците на Болсонаро започна малко след обявяването на резултатите от президентските избори в неделя вечерта, но тогава те бяха от локален характер. В понеделник вечерта телевизионният канал "Globu" съобщи, че Федералната пътна полиция е регистрирала 338 случая на блокиране на пътища, включително федерални.

Леклер предупреди Ред Бул преди Гран при на Китай

Монегаскът е убеден, че Ферари може да притесни лидерите

Норис: Нямам търпение да се завърна в Шанхай

Пилотът на Макларън е щастлив, че Формула 1 е отново в Китай

ОФИЦИАЛНО: Сезон 2025 във Формула 1 започва в Мелбърн

Австралия отново си връща първото състезание за годината

В Италия считат Сайнц за сигурен в Мерцедес

Испанецът подписва за 1+1 години със "сребърните стрели"

Алонсо се прицели в титлата през 2026 година

Испанецът преподписа с Астън Мартин в четвъртък

Официално: Алонсо остава във Формула 1

Испанецът подписа нов договор с Астън Мартин

Пилотите скочиха на спринта в Китай

Шанхай ще е домакин на първото спринтово състезание за сезона

Тото Волф: Интригата във Формула 1 приключи

Босът на Мерцедес е сигурен, че Верстапен отново ще е световен шампион

Верстапен четка екипа си

Вижте какво каза нидерландецът след успеха в Япония

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки