Атлетико (Мадрид) се спаси от голяма издънка срещу 10 от Еспаньол (ВИДЕО)

Домакините губеха, но успяха да издрапат реми

Атлетико (Мадрид) се спаси от голяма издънка срещу 10 от Еспаньол (ВИДЕО)

Атлетико Мадрид не успя да победи Еспаньол в мач от 13-ия кръг на Ла Лига, който завърши 1:1. Макар да останаха с човек повече след директен червен картон на Леандро Кабрера, хората на Диего Симеоне инкасираха попадение, дело на Сержи Дардер, но с гол на Жоао Феликс успяха да вземат точка от мача. Така Атлетико събра 24 точки на 3-ото място във временното класиране, където Еспаньол е 16-и с 12 точки.

Още преди изтичането на половин мас игра гостите от Барселона останаха с човек по-малко на терена, след като Хуан Луис Пулидо показа директен червен картон на Леандро Кабрера, който закъсня при влизане срещу Алваро Мората и така застраши здравето на нападателя на „дюшекчиите“.

В 30-ата минута Алваро Мората стреля с глава след пряк свободен удар, но топката мина покрай гредата.

Четири минути по-късно Маркос Йоренте получи топката в наказателното поле, но при шута му топката мина над напречната греда.

Въпреки че бяха с човек повече, домакините първи се пропукаха, като това се случи в 62-ата минута. Тогава Хоселу свали топката с глава след центриране на Оскар Хил. На пътя на топката бе Сержи Дардер, който с добре насочен удар прати топката в мрежата на Ян Облак.

След това попадение домакините се хвърлиха в атака, като в 65-ата минута Хосе Хименес стреля с глава, но топката прелетя покрай левия страничен стълб.  

Натискът на хората на Диего Симеоне даде резултат в 78-ата минута, когато Тома Лемар пусна топката пред вратата на Бенжамен Лекомт и там Жоао Феликс се разписа.

В края на мача нито един от двата отбора не успя да упражни сериозен натиск в търсене на второ попадение и така срещата остана без победител. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки