Куп наказания в родния баскетбол

Вижте подробностите тук:

Куп наказания в родния баскетбол

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Владимир Атанасов - дежурен представител на Българската федерация по баскетбол на мача Спартак Плевен - Черноморец Бургас. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши да наложи на Спартак Плевен имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.14 и т.16 от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“ за неизправни измервателни уреди. Решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Според доклада на дежурния представител на БФБаскетбол, на таблото в ляво от секретарската маса червената линейна индикация за часовника 24/14 секунди не свети по целия периметър на таблото, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.14 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. Също така уредът за 24 секунди не отчита в 1/10 (десети) последните 5 секунди от периода на 24/14 секунди, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.16 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. С предишно решение, ДАС отправи указание до Спартак Плевен да бъдат отстранени нередностите на измервателните уреди до следващата среща на клуба. С оглед фактите, изложени в доклада на дежурния представител, указанията на ДАС не са изпълнени. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лева. Предвид това, че има отправено предупреждение и това, че нередностите не са отстранени, ДАС налага санкция в размер на 200 (двеста) лева.

На треньора на Спартак Тодор Тодоров бе наложена глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение за реакция срещу съдийско отсъждане. Решението по т.2 не подлежи на обжалване. Нарушението е първо за сезона за длъжностното лице, което предопределя размера на наказанието му.

На Спартак Плевен бе наложена и имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева, на основание чл.37, т.7 от ДАП на НБЛ - за хвърляне на предмети на терена, които не са опасни за здравето на участниците. Решението по т.3 не подлежи на обжалване.

Съгласно доклада на дежурния представител на Българската федерация по баскетбол, в 02:16 минута  от втората четвърт на срещата, от зрител на трибуната е хвърлен предмет по съдията Ивайло Ресиловски. Предвидената имуществена санкция в чл.37 т.7 от ДАП на НБЛ е от 100 до 300 лева за всеки хвърлен предмет. Предвид броя на хвърлените предмети и техния вид, ДАС налага санкция в горепосочения минимален размер.“

Въз основата на същия рапорт ДАС глоби Николай Титков от Черноморец Бургас глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено за симулация. Решението по т.1 не подлежи на обжалване. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

Мунис Туту от Черноморец Бургас получи глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение за нерегламентирана реакция срещу съдийско отсъждане. Решението по т.2 не подлежи на обжалване. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

На същото заседание бе разгледан доклада на Ивелин Тонков за мача Черно море Тича – Академик Пловдив и ДАС реши да наложи на Николай Николов от Академик Пловдив глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено за обидни реплики към противников състезател. Решението по т.1 не подлежи на обжалване. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

На Кръстан Кръстанов от Академик Пловдив бе наложена глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение за реакция срещу съдия. Решението по т.2 не подлежи на обжалване. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

Махмут Давидов от Академик Пловдив бе глобен със 150 (сто и петдесет) лева, като му е наложена и принудителна мярка – „лишаване от състезателни права за една среща” на основание чл.34, т.2 от ДАП на НБЛ, за дисквалифициращо нарушение за нанесен удар в лицето на противников състезател. Решението по т.3 не подлежи на обжалване. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му, изрично посочен в ДАП.

На база на доклада на Тонков, ДАС наложи още наказания. Аверил Ъгба от Черно море Тича получи глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено за обидни реплики към противников състезател. Решението по т.1 не подлежи на обжалване. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

Разгледан бе и доклада за мача Балкан – Левски на Тодор Иванов. Въз основа на официалния документ ДАС реши да наложи глоба на треньора на Левски Димитър Ангелов в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение. Решението по т.1 не подлежи на обжалване. Нарушението е първо за сезона за длъжностното лице, което предопределя размера на наказанието му.

ОБЗОР: Спартак, Рилецо и Левски завършиха с победи редовния сезон в НБЛ

Вижте четвъртфиналните двойки и крайното класиране

Академик (Пловдив) завърши с категорична победа сезона в НБЛ

След 125:92 над Берое

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

Шумен лиши Ямбол от плейофите, Левски взе квотата

Шуменци записаха четвърти пореден успех след 84:71 в мача от 32-ия кръг

Дончич, Гилджъс-Александър и Йокич са номинирани за MVP на редовния сезон

Вижте всички номинации в НБА

ОБЗОР: Бостън, ЛА Клипърс, Милуоки и Оклахома стартираха с победи в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от първия кръг в НБА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки