800 лв. глоби в мъжкото баскетболно първенство

Вижте подробностите тук:

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи глоби от общо 800 лева след мачовете от поредния кръг при мъжете.

- налага на БК Черно море Тича имуществена санкция в размер на 100 лева, на основание чл.37, т.7 от ДАП на НБЛ - за хвърляне на предмети на терена, които не са опасни за здравето на участниците, в края на срещата между Черно море Тича и Рилски спортист, проведена на 04.11.2022 г.

- налага на Робърт Георгиев, състезател от отбора на Берое, глоба в размер на 100 лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на Берое и Балкан, проведена на 04.11.2022 г.

- налага на Калвин Годфри, състезател от отбора на Балкан, глоба в размер на 100 лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на Берое и Балкан.

- налага на Мунис Туту, състезател от отбора на Черноморец Бургас, глоба в размер на 300 лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на Черноморец Бургас и Левски, проведена на 03.11.2022 г.

- нарежда БК Академик Пловдив да приведе в състояние, съответстващо на нормативната уредба, оборудването в спортната зала, лицензирана от Комисията на БФБ по материално-техническата база (арг. от чл. 7 от Правилата за провеждане на държавно първенство – мъже на НБЛ).

- налага на Николай Николов, състезател от отбора на Академик Пловдив, глоба в размер на 200 лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на Академик Пловдив и Шумен, проведена на 03.11.2022 г.

Още от Баскетбол

Вижте всички резултати и класирането в НБА

Старозагорци записаха трета поредна загуба в НБЛ

"Сините" победиха с 19 точки разлика, след като на моменти водеха с над 30

Не е лесно да се подберат само няколко имена, при положение, че заслужаващите почести са много повече.

Вижте всички резултати и класирането в НБА

Вижте подробности

Вижте всички резултати и класирането в НБА

Вижте всички резултати и класирането в НБА

Националът ни наниза 23 точки за победата над Макаби

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки