Юнайтед надделя над Фулъм в Лондон след инфарктен завършек (ВИДЕО)

"Червените дяволи" стигнаха до успеха изключително трудно

Юнайтед надделя над Фулъм в Лондон след инфарктен завършек (ВИДЕО)

Манчестър Юнайтед постигна много трудна победа с 2:1 като гост на Фулъм в мач от 16-ия кръг на Висшата лига, като по този начин „червените дяволи“ затвърдиха 5-ото си място във временното класиране с 26 точки. „Котиджърс“ пък остават с 19 точки на 9-ото място.

Успехът за тима на Ерик Тен Хаг дойде с дебютен гол във Висшата лига на младия Алехандро Гарначо, като преди това точни бяха Кристиан Ериксен за Ман Юнайтед и Даниел Джеймс за Фулъм.

Мачът край Темза предложи множество интересни положения, първото от които дойде в 5-ата минута, когато Давид де Хеа спаси удар на Карлос Винисиус.  

В 14-ата минута „червените дяволи“ поведоха в резултата. Бруно Фернандеш разсече защитата на Фулъм с брилянтен пас, с който намери Кристиан Ериксен, който отблизо порази вратата на Бернд Лено.

След половин час Антони Марсиал можеше да удвои, но шутът му в наказателното поле бе спасен от германския страж на „котиджърс“.

В края на полувремето гостите бяха по-активни, като удари на Марсиал и Ериксен минаха покрай вратата на Фулъм.

След почивката отново тимът на Ерик Тен Хаг бе по-активен, като в 49-ата минута Бернд Лено в рамкине на броени секунди спаси удари на Антъни Еланга и Маркъс Рашфорд.

Фулъм отговори с опасна атака, която завърши с удар на Винисус, който бе спасен от Де Хеа.

В следващите минути хората на Марко Силва бяха по-активни в търсенето на гола. В 54-ата минута Тим Рийм стреля с глава, но отново Де Хеа бе на висота.

Натискът на Фулъм даде резултат в 61-ата минута, когато Том Кеърни промуши топката към Даниел Джеймс, който отблизо я прати в мрежата – 1:1.

Мачът остана двуостър, като гостите успяха да нанесат совя удар в 93-ата минута. Тогава резервата Алехандо Гарначо проби по лявото крило. Той комбинира с Ериксен, който с едно го изведе в наказателното поле. Там защитата на Фулъм бе заспала и младият аржентинец вкара за 2:1, като така донесе успеха на Манчестър Юнайтед.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки