На Острова: Манчестър Юнайтед иска Мбапе вместо Роналдо

ПСЖ, Челси и Спортинг умуват за Кристиано, Байерн няма интерес

На Острова: Манчестър Юнайтед иска Мбапе вместо Роналдо

Нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе може да премине в Манчестър Юнайтед, за да замени Кристиано Роналдо, твърди „Mirror“.

Според източника „червените дяволи“  са планирали солидна оферта за следващото лято, когато изтича договорът на Роналдо с клуба. Скорошно интервю с португалеца обаче може да накара английския тим да ускори трансферния процес. Манчестър Юнайтед има достатъчно финансова мощ, за да плати на 23-годишния французин 150 милиона лири, както и да му дава по 500 000 лири на седмица - същата сума, която получава и 37-годишният португалец.

В интервю с журналиста Пиърс Морган Роналдо каза, че не уважава Тен Хаг и също се чувства предаден. Португалската звезда и агентът му Жорже Мендеш са провели предварителни преговори за евентуалното му преминаване в Байерн Мюнхен, но баварците нямат интерес към нападателя, съобщават в Германия.

Мбапе е в ПСЖ от юли 2018 г. и има 237 мача за френския клуб, като отбеляза 190 гола и направи 93 асистенции, а според медиите на Острова резервен вариант за атаката на „червените дяволи“ е Виктор Осимен. От „Олд Трафорд“ ще преговарят с Наполи за нигериеца още през януари, когато се очаква да напусне Роналдо, за да са наясно с опциите си през лятото.

Междувременно журналистът на „Sky“ Флориан Плетенберг пише, че Пари Сен Жермен обмисля възможността да вземе Кристиано през зимния трансферен прозорец. Въпреки това спортният директор на парижани Луис Кампос има притеснения относно евентуално пристигане на своя сънародник на „Парк де Пренс“.

Посочените причини са две – съставът на френския шампион трябва да се намали, а също така и да бъде по-млад, като за целта през лятото бяха привлечени футболисти под 30-годишна възраст. Втората причина е, че в клуба не искат заплатите да скочат още повече, тъй като Роналдо взима по около 500 хиляди паунда на седмица в Юнайтед.

Платенберг допълва, че Челси и родният клуб на Кристиано – Спортинг Лисабон, също са възможни дестинации пред петкратния носител на „Златната топка“, но и двата клуба все още се колебаят относно евентуален трансфер на Роналдо.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки