Десет баскетболистки започнаха подготовка с националния отбор

За мачовете със Сърбия и Хърватия

С десет баскетболистки започна подготовката на женския национален отбор на България в София. Селекционерът Стефан Михайлов събра доста подмладен тим в столицата преди ноемврийския прозорец за квалификациите за Евроаскет 2023.

България ще гостува на лидера и фаворит в групата Сърбия в Белград на 24 ноември, а на 27 ноември предстои двубой във Вуковар срещу Хърватия. Националките са с актив от една загуба именно срещу хърватките, записан в първия мач от квалификациите в Ботевград със 73:84 миналия ноември.

През 2023 година българките ще изиграят и домакинство си на Сърбия - на 12 февруари.

Дебют на занимание на женския отбор на страната днед направи 16-годишната Деница Манолова от Рилски спортист. На тренировката се явиха и родените през 2003-а Деана Стояновска и Микаела Дамянова.

От играещите в чужбина с отбора вече тренира пристигналата късно през нощта Карина Константинова.

„Ще е трудно, голяма част от досегашния състав го няма. Но като погледнем състава ни – това са баскетболистките, които ще са ядрото на националния отбор на Българиия за жени в следващите години. Предстоят ни трудни мачове. Сърбия, според мен, е най-добрият европейски отбор. Надявам се момичетата да са спокойни и да не се стреснат, за да могат да покажат възможностите си“, коментира Михайлов.

На втората тренировка за деня към отбора ще се присъедини Евгения Нацкина, а в следващите два дни се очакват 3 играещите в чужбина Александра Петрова и Борислава Христова от Румъния, Катрин Стоичкова от Италия и Ива Костова от Франция.

Още от Баскетбол

Вижте всички резултати и класирането в НБА

Старозагорци записаха трета поредна загуба в НБЛ

"Сините" победиха с 19 точки разлика, след като на моменти водеха с над 30

Не е лесно да се подберат само няколко имена, при положение, че заслужаващите почести са много повече.

Вижте всички резултати и класирането в НБА

Вижте подробности

Вижте всички резултати и класирането в НБА

Вижте всички резултати и класирането в НБА

Националът ни наниза 23 точки за победата над Макаби

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки