Мощен Каземиро прати Бразилия на осминафинал (ВИДЕО)

Късен гол отчая Швейцария

Мощен Каземиро прати Бразилия на осминафинал (ВИДЕО)

Бразилия е вторият сигурен осминафиналист на Мондиал 2022. Петкратните световни шампиони записаха втора поредна победа, надделявайки трудно над Швейцария с минималното 1:0 във втория си мач от групата.

Късен гол след силен удар на Каземиро в 83-ата минута след страхотен пас на резервата Родриго донесе успеха, а след този с 2:0 над Сърбия на старта бразилците се присъединиха към Франция и вече очакват директните елиминации.

Те се надяват за тях да са готови контузилите се титуляри Неймар и Данило, които ще пропуснат протоколната среща с Камерун.

Съставът на Швейцария, чийто автобус предизвика катастрофа на отиване към стадиона, остава на второ място в групата с 3 точки, тъй като започна с 1:0 точно над Камерун и чака мача на истината със Сърбия.

Отборът на Бразилия започна по-активно двубоя и в 12-ата минута героят от мача със Сърбия Ричарлисон се измъкна отдясно, но в последния момент острото му центриране бе изчистено.

В 27-ата минута Селесао бе много близо до откриване на резултата. Рафиня подаде отдясно на непокрития Винисиус, който стреля онт въздуха в близкия ъгъл, но Ян Зомер изби топката в корнер. 

Малко след половин час игра Рафиня стреля силно от границата на наказателното поле, но топката попадна право в ръцете на швейцарския вратар.

В края на първото полувреме имаше серия от корнери пред вратата на Швейцария, които доведоха само до разбърквания. 

На почивката Родриго замени Лукас Пакета в тима на Бразилия в търсене на повече агресия. Тимът на Швейцария обаче заигра по-добре след почивката, като по-често застрашаваше вратата на Алисон, въпреки че не създаде чисти положения. 

В 64-ата минута Каземиро изведе Винисиус Жуниор, който се измъкна от защитата на Швейцария и стреля покрай вратаря Зомер, като вкара в левия му долен ъгъл. След преразглеждане с ВАР обаче попадение бе отменено заради засада на Ричарлисон, който се прибираше към своята половина, но междувременно игра с топката. 

В 72-рата минута удар на Ричарлисон бе блокиран. Бразилия все пак стигна до късния успех в 83-ата минута. Тогава Винисиус задържа топката отляво и след бърза размяна на пасове топката стигна до Каземиро, който с хубав удар от въздуха направи Зомер безпомощен - 1:0. 

В добавеното време на мача бразилската резерва Родриго пропусна да вкара втори гол, след като бе намерен сам срещу вратаря от Винисиус, но в последния момент ударът му бе блокиран.

Бразилия – Швейцария 1:0
1:0 Каземиро (83)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БРАЗИЛИЯ: Алисон, Сандро, Силва, Милитао, Маркиньос, Фред, Каземиро, Пакета, Рафиня, Винисиус, Ричарлисон;

Селекционер: Тите;

ШВЕЙЦАРИЯ: Зомер, Аканджи, Варгас, Видмер, Джака, Елведи, Рийдер, Родригес, Соу, Фройлер, Емболо;

Селекционер: Мурат Якин.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки