Официално: Бивш помощник на Джерард пое Рейнджърс

Майкъл Бийл е бивш мениджър на КПР

Официално: Бивш помощник на Джерард пое Рейнджърс

Най-успешният шотландски клуб Глазгоу Рейнджърс обяви Майкъл Бийл за свой нов мениджър, който ще заеме мястото на уволнения преди малко повече от седмица Джовани ван Бронкхорст, съобщи официалната страница.

Майкъл Бийл е бивш мениджър на Куинс Парк Рейнджърс в английското второ ниво на футбола Лига Чемпиъншип, но връзката му с шотландския гранд е от периода на Стивън Джерард, когато беше негов помощник.

42-годишният Майкъл Бийл е бивш футболист на Чарлтън Атлетик и през юни тази година беше назначен начело на КПР. Той напусна Рейнджърс с Джерард, премина заедно с него като помощник в Астън Вила, след което отиде в лондонския тим.

Също така в официалното съобщение на Глазгоу Рейнджърс се казва, че договорът на новия мениджър е до юни 2026-а година.

"Майкъл е много вдъхновяващо назначение за нас. А неговата енергия и амбиция да се развива правеше впечатление и преди тук. И при дискусиите за нов наставник той беше приоритет за нас. Така че сме щастливи от бързия край на преговорите", казва президентът на "сините" от Глазгоу Дъглас Парк, цитиран от страницата.

"Беше фантастично, когато се върнах на Айброкс. И още сутринта се разходих из стадиона, офисите, за да видя всички хора, с които съм работил преди. Някои от най-великите личности във футбола във Великобритания са седели на мястото, на което ще седна аз сега! Изключително съм горд от тази възможност, която ми дава този невероятен футболен клуб с привърженици по целия свят, радва се Бийл.

За да дойде в Глазгоу, шотландците ще платят компенсация на Куинс Парк Рейнджърс в размер на 1.5 милиона паунда. Той се срещна днес с футболистите от първия отбор, които се върнаха към тренировките след две седмици ваканция. Първенството на Шотландия се подновява на 15-и декември, когато Бийл ще дебютира като домакин на Хибърниън.

Отборът обаче вече е изостанал на 9 точки от големия съперник Селтик след 15 кръга от първенството на страната. Тъжната есен се допълва и от отпадането в Европа, което беше съпроводено с множество негативни рекорди.

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки