Сензация: Белгия отпадна още в групите (ВИДЕО)

След 0:0 с Хърватия и фрапантни пропуски на Лукаку

Сензация: Белгия отпадна още в групите (ВИДЕО)

Третият на последното Световно първенство по футбол – Белгия, отпадна още в груповата фаза на Мондиал 2022.

„Червените дяволи“ направиха 0:0 с Хърватия и така напускат изненадващо форума в Катар още преди осминафиналите, в които ще играят „шахматистите“ и Мароко.

Техният вратар Тибо Куртоа направи няколко страхотни спасявания, но появилият се като резерва Ромелу Лукаку се отчете с фрапантни пропуски, за да завърши представянето на тима с фиаско и срамно отпадане.

Белгийският селекционер Роберто Мартинес направи три промени, като основната бе изваждането на Еден Азар от титулярния състав. Вместо него, Дрийс Мертенс заигра като "фалшива деветка". Той получи една от най-добрите възможности за първата част след подаване на Кевин Де Бройне, но стреля над гредата.

Хърватите пък получиха дузпа след нарушение на Яник Караско срещу Андрей Крамарич, но решението на Антъни Тейлър бе отменено след видеоповторение.

На почивката Мертенс бе заменен от Ромелу Лукаку и нападателят на Интер моментално имаше възможност да вкара. В 49-ата минута той спечели висока топка и стреля с глава във вратата на хърватите, но Доминик Ливакович отрази удара.

В следващите минути хърватите натикаха белгийците в собствената им половина и на Тибо Куртоа му се наложи да избива последователни удари на Матео Ковачич, Марсело Брозович и Лука Модрич.

По-чистото положение обаче бе за Белгия в 62-та минута. Удар на Яник Караско бе отразен от Ливакович и Лукаку получи шанс да вкара на опразнената врата, но уцели страничната греда.

Лукаку пропиля още две 100-процентови положения в последните минути. Нападателят на Белгия първо пропиля положение от пет метра с удар в аут, след което не успя да се разпише от още по-малка дистанция. Той получи пас по въздуха от Торган Азар, но отигра топката с гърди и я изпрати в ръцете на Ливакович.

Така Белгия се сбогува с Катар още в груповата фаза на Световното първенство, а докато се прибираше към съблекалните Лукаку от яд удари с юмрук и счупи една от преградите на резервните скамейки.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Хърватия: 1. Доминик Ливакович, 22. Йосип Юранович, 6. Деян Ловрен, 20. Йошко Гвардиол, 19. Борна Соса, 11. Марсело Брозович, 10. Лука Модрич, 8. Матео Ковачич, 9. Андрей Крамарич, 14. Марко Ливая, 4. Иван Перишич;

Селекционер: Златко Далич;

Белгия: 1. Тибо Куртоа, 19. Леандър Дендонкер, 2. Тоби Алдервейрелд, 5. Ян Вертонген, 15. Тома Мюние, 6. Аксел Витсел, 7. Кевин де Бройне, 21. Тимъти Кастан, 17. Леандро Тросар, 14. Дрис Мертенс, 11. Яник Ферейра-Караско;

Селекционер: Роберто Мартинес.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки