В Сърбия: Всички в атака за победата!

Швейцария застава на пътя към осминафиналите

В Сърбия: Всички в атака за победата!

„Аймо, айде, сви у напад”, така звучи на сръбски призивът на сайта Sportal.rs към селекционера Драган Стойкович преди последния решителен мач на световното срещу Швейцария.

Западните ни съседи трябва да търсят задължителна победа срещу часовникарите, за да продължат напред в Катар.

„Най-малкото, което искаме, е да се месим в работата на Мистър Пикси. Той наистина знае какво прави и ние му вярваме, защото е роден победител. Но гласът на футболна Сърбия казва: „Искаме Тадич, Костич, Митрович и Влахович в състава срещу Швейрация”. Всички те започнаха в онзи мач в Осло при победата над Норвегия на Ерлинг Холанд (2:0). Нека така да бъде и на мондиала в Катар. Не ни вярват, но точно сега е моментът да покажем колко сме силни. Това е атакуващата Сърбия, от която дори Бразилия би се страхувала и от която Швейцария със сигурност ще се страхува. Това е Сърбия, в която вярваме! Дори защитата ще е по-лесна, когато вкарваме – 1:0, 2:0, 3:0, 4:0… Да има голеада от първата минута, за да не разберат Шакири и компания какво им се е случило. И ние смятаме, че Стойкович ще се вслушва в онзи Пикси от Осло. Тогава той показа на Алегри от Ювентус, че Костич и Влахович могат и трябва да работят заедно”, пише още Sportal.rs.

Мнозина се изненадаха от факта, че Влахович започна от пейката в първите два мача на Сърбия на световното, а срещу Камерун изобщо не се появи в игра. Сръбските медии се опитаха да разплетат мистерията с твърдения, че става дума за любовна афера, но самият Влахович отрече да е бил хванат със съпругата на своя съотборник Предраг Райкович (резервен вратар).

„Съжалявам, че е нужно да започна пресконференция на световно първенство по този начин, но трябва да говоря за това, защото името ми е намесено. Всичко, за което четем и слушаме, няма нужда дори да го коментираме, защото е нещо толкова абсурдно. Явно тези хора скучаят и няма какво да правят, защото са разочаровани или ядосани. Явно основната работа на тези хора е да работят срещу националния интерес. По-единни сме от всякога и атмосферата в сръбския национален отбор никога не е била по-добра. Тези истории са нелепи и ще предприема нужните правни действия, за да защита името си, ако се наложи”, скочи Влахович по обвиненията, че е спал с жената на Райкович.

„Не играх, защото не бях готов, но сега се чувствам по-добре и съм напълно концентриран върху следващия мач”, добави нападателят, за когото Юве плати 70 милиона евро на Фиорентина.

За разлика от Sportal.rs, който открито призова за офанзивна формация, вестник „Спортски журнал” тиражира версията, че Пикси отново ще се довери на схемата с 3-4-2-1 с Александър Митрович на върха на атаката, а зад него Сергей Милинкович-Савич и Душан Тадич. Това означава, че мястото на Душан Влахович отново ще бъде на пейката от първата минута.

В Белград не пропуснаха да отчетат, че техният вратар Ваня Милинкович-Савич е направил най-много спасявания в първите 2 кръга на груповата фаза в Катар – 12. Зад него са Ноперт (Нид), Зомер (Швейц), Шченсни (Пол), Борян (Кан) и Гонда (Яп).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки