Реал (Мадрид) все още не се е отказал от Мбапе

"Белите" обаче имат условия, които трябва да бъдат изпълнени

Реал (Мадрид) все още не се е отказал от Мбапе

Шампионът на Испания и Европа - Реал Мадрид, все още не се е отказал от идеята да привлече Килиан Мбапе, но само ако бъдат изпълнени определени условия, пише The Athletic. В края на миналия сезон изглеждаше почти сигурно, че французинът ще стане играч на „Лос бланкос“ през лятото, но в крайна сметка той реши да остане в Пари Сен Жермен, подписвайки нов договор. След това президентът на Реал - Флорентино Перес, на няколко пъти обяви, че Мбапе вече е затворена странница за столичани.

Оттогава обаче станаха много неща и се появиха не една или две информации, че Мбапе далеч не е щастлив в ПСЖ. Той е останал разстроен от факта, че клубът не е подписал с нов нападател и, че иска да получава по-свободна роля в тима, които в момента се заемат от Неймар и Лионел Меси.

В резултат на това слуховете за негов трансфер в Реал отново започнаха да се въртят в медиийното пространство, но не е ясно дали шампионите ще са готови да му предложат договор след случилото се през лятото.

Според „Sport“ обаче, въпреки че мнозина в Реал все още са ядосани на Мбапе, Перес все пак би се радвал да го привлече, но само ако бъдат изпълнени определени условия. Нападателят ще трябва да се обърне с лична молба към клуба, за да се присъедини и да приеме, че за разлика от ПСЖ, той няма да има повече власт или влияние от своите съотборници. Освен това от него се очаква да получава заплата, близка до тази на колегите му.

При подписването на новия си договор с парижани, беше съобщено, че Мбапе е получил последната дума в спортните дейности на клуба, включително какви играчи да бъдат привличани или продавани.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки