Блестящ Курьор класира Черно море в бенефиса си (ВИДЕО)

Курьор изравни за "моряците"

Блестящ Курьор класира Черно море в бенефиса си (ВИДЕО)

Черно море успя да победи с 3:1 Локомотив Пловдив в двубой от 1/8-финалите на SESAME Купа на България.

Преди началото на срещата Матиас Курьор получи специален плакет по случай последния си мач за Черно море, който е под №125. В самото начало на мача Бирсент Карагарен стъпи накриво и се наложи да му бъде оказана медицинска помощ.

В 6-ата минута от Мача Карагарен изпълни пряк свободен удар на десетина метра от наказаталеното поле на Черно море, но шутът му мина покрай вратата на Иван Дюлгеров. Капитанът на гостите Димитър Илиев направи страхотен пробив от дясното крило към наказателното поле в 10-ата минута, като стреля с външен фалц, но Дюлгеров бе концентриран и спаси с една ръка.

В следващите минути хората на Илиан Илиев взеха инизиативата в мача и опитаха да осъществят повече атаки към вратата на Динко Хоркаш.

Вместо това, Локо Пд създаде по-добри положения, като в 23-ата минута Дюлгеров спаси опасен шут на Райън Бидунга.

Черно море направи голям пропуск половин час след началото на мача. Домакините отнеха една топка в средата на терена чрез Мимито и Мазир Сула бе изведен сам срещу вратаря Хоркаш, който скъси дистанцията до осмицата на "моряците" и спаси удара му.

В 35-ата минута Николай Златев центрира добре от пряк свободен удар и Матиас Курьор стреля с глава, но вратарят на "смърфовете" спаси, но бе отсъдена и засада.

Две минути по-късно Йосип Томашевич центрира от лявото крило. В наказателното поле защитниците на Черно море не успяха да изчистят топката, която стигна до Бирсент Карагарен. Той си я нагласи за удар и с шут от границата на вратарското поле разпечата вратата на варненци.

След този гол хората на Илиан Илиев тръгнаха в атака. Защитата на Локо Пловдив пък трябваше да удържа аванса на тима. Тя се справяше добре до началото на добавеното време на първото полувреме.

Тогава Мимито отне топката на около 20 метра от наказателното поле на Черно море. Офанзивният халф веднага пусна кинжален пас в наказателното поле, където Матиас Курьор изпревари Матеуш Да Силва и с удар по диагонала изравни резултата. Това се случи в последния му, 125-и мач с екипа на Черно море. Това бе гол №46 за нападателя с екипа на "моряците".

Това бе и последното по-интересно дайствие за първото полувреме.

Втората част започна с извеждащо подаване за Курьор, чийто удар 45 секунди след подновяването на играта мина покрай левия страничен стълб на вратата на Локо Пд.

Малко преди изтичането на час игра Хоркаш трябваше да се намесва решително при удар от дистанция от футболист на Черно море.

Натискът на Черно море даде резултат в 66-ата минута. Николай Златев пусна извеждащ пас към Курьор. Райън Бидунга и Хоркаш не се разбраха кой да изчисти топката и тя стигна до Курьор, който излезе на празна врата и безпроблемно вкара своя гол №47 за Черно море, правейки обрат в резултата.

При головото подаване Николай Златев получи контузия и се наложи да бъде заменен.

В 71-ата минута Черно море хвана Локо Пд неподготвен при контраатака, Курьор центрира ниско отдясно, а в наказателното поле Алекс Фернандеш засече топката в мрежата, но голът не бе зачетен заради засада на футболиста от Мартиника.

В следващите минути тонусът в редиците на "моряците" бе висок и тимът на Илиан Илиев играеше много по-добре от Локомотив Пловдив.

Десетина минути преди края на редовното време първо Курьор стреля неточно от пряк свободен удар, а след това вратарят на "черно-белите" спаси хубав удар на Мимито.

В 86-ата минута Курьор подаде към Велислав Василев, който стреля много добре от границата на наказателното поле. Хоркаш спаси, но топката стигна до Курьор, който я прати в мрежата, но за съжаление на феновете на "моряците" голът не бе зачетен заради засада.

Това бе и последното действие на Курьор с екипа на Черно море, тъй като той бе заменен, приемайки бурните аплодисменти на екзалтираните фенове на варнеския тим.

Локо Пловдив опита да притисне своя съперник, но контраатаките на Черно море бяха много опасни. В 92-ата минута шут на Стефан Велев от пряк свободен удар мина точно над вратата на Хоркаш.

В 3-ата минута на продължението резервата Ангел Ангелов сложи точка на спора с трети гол. Той се измъкна между двама протинвикови футболисти на границата на наказателното поле вляво от вратата на Локо Пловдив. Последва двойно подаване с Алекс Фернандеш и неспасяем удар в горния десен ъгъл на вратата на гостите от Пловдив - 3:1.

Черно море – Локо Пд 3:1
0:1 Карагарен 38
1:1 Курьор 45 
2:1 Курьор 66
3:1 Ангелов 90+3

Стартови състави:

Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 3. Живко Атанасов (К), 15. Петар Босанчич, 2. Цветомир Панов, 6. Виктор Попов, 77. Стефан Велев, 88. Мимито, 39. Николай Златев, 11. Алекс Фернандес, 8. Мазир Сула, 19. Матиас Курьор

Резерви: 22. Георги Георгиев, 4. Росен Стефанов, 32. Мартин Дичев, 27. Даниел Димов, 10. Велислав Василев, 17. Ангел Ангелов, 9. Исмаил Иса

Старши треньор: Илиан Илиев

Локо Пд: 23. Динко Хоркаш, 50. Йосип Томашевич, 91. Райън Бидунга, 4. Мартин Паскалев, 13. Матеуш Да Силва, 34. Петър Витанов, 15. Пиер Зебли, 33. Георги Каракашев, 7. Бабакар Дион, 14. Димитър Илиев (К), 9. Бирсент Карагарен

Резерви: 1. Илко Пиргов, 20. Милош Петрович, 19. Александър Василев, 10. Джовани, 21. Евандро, 99. Преслав Боруков, 11. Ивайло Димитров

Старши треньор: Александър Томаш

Съдия: Станимир Тренчев

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

НА ЖИВО: Пирин - Етър 1:1

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки