Ливърпул се оплака от отпуснатите билети за мача с Реал

От Мадрид се оправдаха, че ремонтът на „Бернабеу“ не е приключил

Ливърпул се оплака от отпуснатите билети за мача с Реал

Вицешампионът на Англия Ливърпул подаде оплакване до УЕФА за бройката билети, които ръководството на Реал Мадрид е отпуснало за мача между двата отбора на "Сантяго Бернабеу" на 15 март 2023 година от осминафиналите на Шампионската лига.

Двата отбора ще се срещнат в повторение на финала от последното издание на турнира, който Реал спечели с 1:0, и сред феновете на английския клуб има голямо желание за реванш, поради което и интересът към сблъсъка е много сериозен.

От Ливърпул заявиха, че са получили едва 1800 билета за мача в Мадрид, което мърсисайдци определиха като "чувствително по-малко от очакваното".

Правилата на УЕФА изискват домакините да отпускат поне 5 процента от билетите на стадиона за гостуващата агитка. Ако това изискване е спазено, това означава, че максималният капацитет за тази среща е 36 000 души.

От Реал обаче се оправдаха, че в момента все още продължава ремонтът на "Сантяго Бернабеу" и по тази причина неговият капацитет, който е за на 81 000 зрители, няма да се ползва на 100 процента.

Надеждите на ръководството на Ливърпул са, че под натиска на УЕФА Реал ще преразгледа решението си и ще допусне още фенове на "червените" на стадиона.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки