УЕФА определи съперниците на юношите ни за Евро 2024

Вижте подробности

Юношеските национални отбори на България до 19 и до 17 години научиха съперниците си за следващия квалификационен цикъл за европейско първенство.

България U19 попадна в група 3 в компанията на Сърбия, Шотландия и Андора. Мини турнирите във всяка група ще се проведат между 4-12 септември, 9-17 октомври или 13-21 ноември 2023 г., като домакините ще бъдат определени допълнително.

Първите два отбора във всяка група, както и най-добрият трети ще се присъединят към Португалия (N1 в ранглистата на УЕФА в тази възрастова категория) в Елитния кръг, който ще се състои през пролетта на 2024 г. Финалите на европейското първенство ще се проведат в Северна Ирландия през лятото на същата година.

България U17 пък ще спори с Унгария, Босна и Херцеговина и Андора в група 13 на квалификациите за Евро 2023/24. Мини турнирите ще се състоят между 1 юли и 21 ноември 2023 г., като първите два отбора и петте трети с най-добри показатели ще се сдобият с право на участие в Елитния кръг, за който автоматично се класира тимът на Нидерландия.

Домакин на финалния турнир, който ще се проведе през лятото на 2024 година е Кипър.

Още от БГ Футбол

Това разкритие направи Георги Илиев

Вижте какво пишат шампионите в официалния си сайт

Вижте състава на „сините“ за проверката

Баия ще плати клаузата на Каули, която е 2.5 млн. евро

В момента спортно-техническият щаб работи усилено по намирането на противник

Вижте подробности

Вижте подробности

Ето и подробностите

Това са Ерик Михалев, Петър Пейчев и Стилиян Стоянов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки