Мбапе измъкна безобразно слаб ПСЖ срещу Страсбург с дузпа в самия край (ВИДЕО)

Неймар бе изгонен

Мбапе измъкна безобразно слаб ПСЖ срещу Страсбург с дузпа в самия край (ВИДЕО)

Отборите на ПСЖ и Страсбург завършиха 2:1 в мач от 16-ия кръг на френската Лига 1. Капитанът на парижани Маркиньос откри резултата в 14-ата минута с глава. В 51-вата минута отново Маркиньос се разписа, но в собствената си врата. В последните секунди на мача Килиан Мбапе реализира победния гол за тима си от дузпа. В 63-тата минута пък Неймар бе изгонен с втори жълт картон за симулация. 

Мачът започна в сравнително спокойно темпо, като в 9-ата минута ПСЖ организира първата си по-опасна атака в мача, но удар на Мукиеле беше блокиран. В 14-та минута парижани откриха резултата. Неймар центрира добре от пряк свободен удар, като капитанът на ПСЖ Маркиньос бе оставен непокрит и нямаше никаква проблеми да насочи топката в мрежата на Матс Зелс. В 20-ата минута пък Неймар претендираше за дузпа, но главният съдия Клеман Тюрпен не уважи претенциите на бразилеца.

В 25-ата минута защитата на Страсбург допусна груба грешка. Жерзиньо Нямси се подхлъзна и остави Килиен Мбапе сам срещу вратаря на елзасци. Суперзвездата на ПСЖ стреля, но Матс Зелс спаси сигурен гол. В 29-ата минута отново Мбапе тества стража на Страсбург с точен удар отдалеч.

В 30-ата минута дойде най-чистото положение за Страсбург. Чудесна комбинация между Томасон и Гамейро завари последния в близост до Донарума, нападателят стреля, но италианският страж на ПСЖ спаси сигурен гол. В 39-ата минута пък Гамейро центрира добре на главата на Людовик Ажорк, Донарума не се намеси добре, но имаше късмет да не получи попадение. Добрата игра на гостите продължи и с нов удар на Санджин Пърчич, който не намери очертанията на вратата на ПСЖ.

Ситуациите пред вратата на ПСЖ продължиха, когато в края на полувремето Людовик Ажорк не успя да се възползва от свалена за него топка в малкото наказателно поле. ПСЖ отговори с добра контра, в която Юго Екитике не съумя да засече добре хубаво центриране на Норди Мукиеле отдясно.

Второто полувреме започна с подобно темпо на игра. В 51-вата минута обаче Страсбург изравни, след като гостите направиха добра атака след грешка на Марко Верати, а центрирането на Адриен Томасон рикошира в Маркиньос и излъга Донарума за 1:1. ПСЖ реагира веднага и в 54-та минута минута Неймар изведе Мбапе сам срещу Мат Зелс, но вратарят направи страхотно спасяване.

В 63-ата минута проблемите за ПСЖ продължиха. Неймар падна в наказателното поле на Страсбург и искаше дузпа, но реферът Тюрпен прецени, че бразилецът е симулирал и му показа жълт картон, който бе втори за звездата на "селесао", като по този начин парижани останаха с 10 души. Любопитното е, че първото официално предупреждение за Неймар бе само няколко минути преди това.

ПСЖ опита да реагира на шока от изравнителния гол и червения картон на Неймар. В 67-ата минута Килиан Мбапе стреля от наказателното поле, но право ръцете на Зелс. В 74-ата минута пък чудесно центриране на Мукиеле намери влезлия като резерва Карлос Солер. Испанецът стреля, но шутът му бе блокиран.

ПСЖ опита хаотичен натиск до края на мача, но с изключение на няколко разбърквания така и не успяваше да създаде чисти голови положения пред вратата на Страсбург. В самия край на мача Мбапе премина няколко противника, излъга и вратаря Зелс, но в крайна сметка пасът му бе пресечен от защитата на елзасци.

Така дойде последната ситуация в мача, в която Килиан Мбапе надбяга защитата на Страсбург и бе препънат в наказателното поле. Маркиньос довкара топката, но реферът Клеман Тюрпен вече бе надул свирката за дузпа в полза на ПСЖ. Самият Мбапе прояви хладнокръвие и реализира от бялата точка, за да донесе победата на тима си.

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки