Тайсън Фюри е спечелил 42 милиона паунда през 2022 година

Вижте подробности

Шампионът на WBC Тайсън Фюри стана по-богат с 43 млн. паунда през 2022 г. Британецът изигра само два мача, но и в двата защити пояса си в тежка категория. Той нокаутира Дилиън Уайт през април, а преди по-малко от месец спечели с технически нокаут и срещу Дерек Чисора в третия мач помежду им. Според пресата в Англия за двете срещи Фюри е прибрал общо 43 млн. паунда.

За успеха над Уайт насред препълнения „Уембли“ Циганския цар забогатя с 25 млн. паунда. Успехът над Чисора пък е донесъл на Фюри около 18 млн. За сравнение съперниците му си тръгнаха съответно с 5,5 млн. и 2 млн. паунда. И всичко това в година, в която Фюри два пъти обяви, че се оттегля от спорта!

Счетоводителят Киърън Магуайър, който е специалист по счетоводството на боксьора пусна факсимиле на приходите на Фюри и написа „Успешна година за Тайсън Фюри Лимитид. Нетна печалба 13 млн. още до 31-и март и край на годината с 43 млн. паунда в сметката“.

Портфейлът на Фюри ще стане още по-дебел тази година, защото се очаква сблъсъка с Олександър Усик за обединяване на всички пояси в тежка категория. Смята се че приходите от този мач може да надхвърлят 40 млн. паунда за Фюри.

Още от HOME

Вижте интервю със Зейн Ноулс

Двамата отпаднаха от състава на Нидерландия заради травми

Португалецът играе в Байерн под наем от Манчестър Сити

Очаква се треньорска рокада в Париж през лятото

Хосе Луис Мендилибар ще води андалусийците до края на сезона

Още в четвъртфиналите на турнира за Купата на България по баскетбол за мъже

По случай 111-годишнина от основаването на клуба

Петер Шмайхел подписа фланелка на Илиан Илиев

Проверката е в петък на "Ивайло"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки