Храбър Нюкасъл спря лидера Арсенал - 0:0 (ВИДЕО)

Двата тима така и не си вкараха

Храбър Нюкасъл спря лидера Арсенал - 0:0 (ВИДЕО)

Първият и третият във временното класиране на Премиър лийг - Арсенал и Нюкасъл, оправдаха очакванията за много оспорван двубой помежду си и завършиха 0:0 на "Емиратс" в сблъсък от 19-ия кръг на английския шампионат. "Топчиите" търсеха повече победата на свой терен, но не стигнаха до толкова много чисти положения.

Мартинели и Нкетия пропуснаха най-добрите от тях, докато Жоелинтон не успя да оползотвори най-изгодния шанс за гостите, които доказаха статута си на отбора с най-добра защита в лигата. Така Нюкасъл сложи край на стопроцентовия домакински актив на Арсенал в първенството през този сезон. С тази точка тимът на Микел Артета вече има осем пункта преднина пред Манчестър Сити, но шампионът има шанс да се доближи на пет точки, ако спечели гостуването си на Челси в четвъртък. Нюкасъл остава на точка зад Сити и с еднакъв актив с Манчестър Юнайтед.

Домакините започнаха с доста силен натиск в първите десетина минути. Още в третата Йодегор стреля от въздуха, но над вратата. Малко след това Сака преодоля Бърн и стигна до изстрел, но Поуп спаси с крака. След първите 7-8 минута Нюкасъл се окопити, изнесе играта и започна да владее малко повече топката.

Във втората половина на първата част играта се понакъса заради някои по-остри единоборства и физическата битка взе надмощие пред интересните положения, които всъщност липсваха. Арсенал продължи да има известно преимущество, но то далеч не бе толкова осезаемо, колкото в първите десетина минути.

В 35-ата минута Габриел засече с глава центриране на Йодегор от фаул, но ударът с глава на бранителя премина встрани от целта. В добавеното време на частта Нюкасъл стигна до най-чистата си възможност. При втория корнер в мача за гостите Трипиър центрира към близката греда, Шер отклони с глава, а Жоелинтон получи шанс да засече също с глава на далечната греда, но изстрелът му премина над вратата.

В крайна сметка главният рефер Андрю Мадли показа пет жълти картона само до почивката, което онагледи характера на този сблъсък през първото полувреме.

Арсенал се опита да стартира силно и втората част, но този път това продължи само в първите две-три минути. След това Нюкасъл бе по-активният отбора. В 48-ата минута центриране на Трипиър стигна до Фабиен Шер, който засече с глава, но балонния му удар прехвърли вратата. След това отново Арсенал взе инициативата.

Домакините отправяха удари, но те отново не създаваха особени проблеми за Поуп. "Топчиите" обградиха съперника около неговото наказателно поле и изпълниха няколко корнера, които затрудняваха Нюкасъл. В 80-ата минута Габриел Мартинели засече добре с глава на близката греда центриране на Сака, но топката премина на сантиметри от далечния страничен стълб.

В 88-ата минута домакините имаха още по-чиста възможност, но Поуп спаси с крак удар отблизо на Нкетия, който получи хитро подаване от Йодегор.

В петата минута на добавеното време домакините имаха бурни претенции за дузпа, след като топката срещна ръката на Джейкъб Мърфи в наказателното поле след центриране на Мартинели. Сигнал за наказателен удар обаче не последва, а и ВАР не промени това решение на Мадли. Това означаваше, че този двубой завършва 0:0.

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки