Ван Беверен и Ал-Атия с победи в петия етап на рали "Дакар"

Вижте подробности

Ван Беверен и Ал-Атия с победи в петия етап на рали "Дакар"

Катарецът Насер Ал-Атия спечели в четвъртък втора победа на петия етап на рали "Дакар" при автомобилите на волана на своята Тойота. Така той затвърди своята позиция на лидер във временното класиране.

Испанският пилот Карлос Сайнс и французинът Стефан Петерханзел с Ауди останаха втори и трети в дългия 649 км етап - съответно на 1:57 минути и 3:44 минути от победителя.

Ал-Атия е първи с 22:36 минути аванс пред Петерханзел и 27:01 минути пред саудитеца Язид Ал-Рахжи с Тойота.

Френският пилот Адриен Ван Беверен с Хонда спечели петия етап на рали "Дакар" при моторите, като измина най-бързо 643 км около град Хаил, в северната част на Саудитска Арабия. Той спечели своята първа победа в 45-о издание на известното състезание.

Ван Беверен се възползва от факта, че водещите мотористи се загубиха и той успя да изпревари с 13 секунди съотборника си - чилиеца Хосе Игнасио Корнехо, както и с 5:13 минути американеца Мейсън Клайн, който завърши трети.

Досегашният водач в генералното класиране - австралиецът Даниел Сандерс (ГасГас), направи много грешки в навигацията и завърши на 21-во място с изоставане от 26:56 минути. Тако той се срина до 8-о място в класирането.

Американецът Скайлър Хауис с Хускварна поведе в генералното класиране с 2:32 минути аванс пред аржентинеца Кевин Бенавидес (КТМ) и 10:24 минути пред младия американец Мейсън Клайн.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки