Единственият българин, играл в Аржентина за Меси и Марадона

Ето подробностите тук:

Единственият българин, играл в Аржентина за Меси и Марадона

Бившият футболен национал Велко Йотов е правилният човек, който може да коментира световната титла на Аржентина. Юношата на Левски е единственият българин, играл в южноамериканската страна и то в родния клуб на Лионел Меси – Нюелс Олд Бойс. Велко Йотов коментира, че със спечелената титла в Катар Меси и Диего Марадона вече вървят ръка за ръка на върха в йерархията на аржентинския футбол.

"Докато бях в Аржентина съществуваше само един единствен – Диего Марадона. Той все още продължава да бъде номер 1 за по-старото поколение. Но в момента смятам, че той и Меси вече вървят ръка за ръка. Не смятам, че някога в Аржентина ще поставят Меси или Марадона на по-високо ниво. Те са с различна харизма. Единият по неговия щур начин, а другият е по-смирен. На Диего образът е на лошото момче, а на Меси – на доброто. Меси не съм го виждал да работи по такъв продуктивен начин от дълъг период от време. Специално за националния отбор на Аржентина“, каза бившият нападател и коментира първите си срещи с Лео Меси на тренировъчното игрище в Росарио.

"Ние в Росарио тренирахме с юношите на едно и също място. След тренировки на път за съблекалнята минавахме точно през игрищата, където тренираха юношите. Защото по това време всички говореха, че има някакъв страхотен фъстък, който прави фантастични истории, въпреки че топката е малко по-голяма от него. Минавали сме и сме се спирали да го гледаме. Естествено, трябва да разберете, че като него имаше още много деца. Но в този момент никой от нас не е мислил, че той ще бъде следващият уникален футболист“, каза още бившият национал.

Повече от 20 години Йотов живее и работи в САЩ, където развива повече от успешно футболна школа. А в последните години т.нар. "сокър“ се развива с бурни темпове и започва да „превзема“ традиционните американски спортове – баскетбол, бейзбол, американски футбол и хокей на лед.

"През 2005 година започнахме с 60 деца, сега в момента имаме 9000. Не се занимаваме с професионален футбол, а с детски. Опитваме се да развиваме деца, да им даваме възможност. Повечето от тях идват, за да станат добри футболисти и да влезнат в колеж. Имаме деца, които са играли за националния отбор на САЩ в различни възрастови групи – говоря за момичета и момчета. Имаме и такива, които подписаха професионални договори с отбори от МЛС. На ниво детски футбол това е най-бързо развиващият се спорт в Америка. Превзе всички други спортове. По последна статистика бяха над 20 милиона деца, които практикуват футбол. Сега смятам, че са повече след това Световно първенство в Катар. Очакваме страхотно развитие и в следващите 4 години до следващото Световно първенство. Аз съм директор на цялата академия на клуба, като почнеш от 4 до 12-годишна възраст и всеки ден получавам по най-малко 15-20 мейла от родители, които искат децата им да тренират при нас. Ние сме най-големият клуб в Атланта и в целия щат Джорджия“, добави Велко Йотов.

Хубчев: Има надежда и искам да я хвана

Легендарният ни бранител говори за коварното заболяване, с което се бори

Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки