Илич: Готов съм да взема всеки играч, който може да ни помогне

Треньорът на ЦСКА говори пред клубната телевизия

Илич: Готов съм да взема всеки играч, който може да ни помогне

Старши треньорът на ЦСКА - София Саша Илич говори пред клубната телевизия за предстоящата зимна подготовка, която тимът му ще направи. Според него времето е достатъчно, за да бъдат играчите му готови и призна, че е най-важно те да останат здрави. Илич говори още за новото попълнение Тобиас Хайнц, за отдадените под наем футболисти, както и за евентуални нови попълнения.

В началото на клипа пък бе показан и любопитен момент от съблекалнята на отбора - как всички футболисти, треньори и Дани Ганчев поздравяват Жеферсон, че е пристигнал навреме за подготовката.

"Искам да пожелая честите нова година на всички, да пожелая на играчите много щастие, много здраве и което е най-важно, да направят подготовката по възможно най-добрия начин, което означава да са здрави!

Беше ни нужна почивка, тъй като започнахме да тренираме много рано - още през юни. Надявам се, че играчите са си починали добре, че са изпълнили програмата, която всеки имаше, и идват готови за началото на подготовката. Смятам, че месец и половина е достатъчно време, за да може играчите да се подготвят както трябва и да влезем готови в пролетния полусезон. Отново казвам, най-важното е да нямаме много контузени в отбора и всички да бъдат здрави. Подготовката ще бъда по-кратка заради Световното първенство, но мисля, че 5 седмици са напълно достатъчни.

Заедно с клуба взехме решение за играчите, които отидоха под наем, че това ще е най-доброто решение за тях, тъй като там ще имат много повече възможност да играят. В бъдеще със сигурност ЦСКА и аз като треньор ще разчитаме на тях.

Тобиас Хайнц е изключително качествен футболист, който има фантастична статистика в предишния си отбор. Мисля, че ще ни помогне изключително много, искам да използвам възможността да го поздравя с добре дошъл. Той има късмет, тъй като според мен играчите ще го приемат възможно по най-добрия начин, има и един бивш съотборник - Линдсет. Така че би трябвало периодът по аклиматизация за него да мине доста бързо и очаквам да ни помогне в борбата за титлата.

И преди съм го казвал, ако се появи играч, който е качествен и може да ни помогне, аз съм "за" да дойде. Но иначе съм доволен от тези футболисти, с които разполагам.

Първо, не обичам да говоря за нещо, което ще се случва. В този момент сега си пожелавам всички футболисти и треньори да бъдем здрави, да направим възможно най-добрата подготовка и да влезем в борбата за титлата напълно готови. Няма да ни бъде леко, нашето отношение ще бъде както и през есента - ще гледаме мач за мач", заяви Илич.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки