“Гала на шампионите” ще отдаде признание на значимите постижения на българските спортисти

Церемонията е в неделя от 19,00 часа

Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор ще наградят най-добрите спортисти и треньори за 2022 г. на церемонията “Гала на шампионите”. Събитието ще се проведе на 15 януари, неделя, от 19:00 часа и ще се излъчва пряко по БНТ 1 и БНТ 3. 

Най-ярките спортни личности ще се качат на сцената, за да получат както признание за постиженията си под формата на специални награди, така и осигурено от Българския спортен тотализатор парично възнаграждение на обща стойност от 160 000 лева. 

Призове в категориите „Спортист на България 2022 г.“, „Спортист с увреждания на България 2022 г.“, „Млад спортист на България 2022 г.“, „Отбор на България 2022 г.“, „Млад отбор на България 2022 г.“, „Треньор на България 2022 г.“ и „Пробив в световния спорт“ ще получат както вече утвърдени имена, така и спортисти , към които са насочени надеждите за следващите олимпийски игри, световни и европейски първенства. 

Номинациите са направени от комисия, ръководена от заместник-министър Петър Георгиев, с участието на експерти от Министерството на младежта и спорта, председателя на Българската асоциация на спортните журналисти и представител на обществената телевизия. 

На събитието са поканени и личности, оставили отпечатък в спортната история на България. 

Още от Институции

Вижте подробности

„Промяната” и Руди Гела водеха война с българския спорт, посочи бившият министър

Те обаче трябва да се състезават под неутрален флаг

Вижте подробности

Ето какви въпроси бяха засегнати на срещата

Ето още какво каза Томас Бах

За преизбирането му за президент на ФИФА

Вижте как можете да помогнете

Седмица преди изборите, на които се очаква да бъде преизбран за шеф на ФИФА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки