Хебър обърна Дея спорт и отново грабна волейболната Money+ Купа на България

Кошмарно начало, но щастлив край за отбора от Пазарджик

Хебър обърна Дея спорт и отново грабна волейболната Money+ Купа на България

Шампионът и носител на Купата на България за миналата година Хебър стигна до пълен обрат срещу бургаския Дея спорт и спечели Money+ Купата на България и този сезон. Пазарджиклии стартираха ложо мача и загубиха първите два гейма, но стигнаха до обрат и 3:2 (15:25, 21:25, 25:21, 25:21, 15:12).

Стартът бе много добър за Дея. Те поведоха с 8:1 и изненадаха съперника си. Шампионите успяха да намалят разликата до 4 точки, но в първия гейм бургаския тим бе пълен господар на полето. Братоев и Чавдаров направиха добра блокада за 19:11, а след това повториха упражнението и за 20:11. До края на гейма изненада нямаше. Валентин Братоев атакува за последната точка в гейма.

Втората част отново бе за Дея спорт, които поведоха с 6:4 и 7:5. Постепенно обаче геймът започна да се движи точка за точка и стигна до 18:18. Джулио Саби атакува в аут и Дея поведе с 19:18. Камило Плачи взе прекъсване шампионите. Николай Учиков отново игра по блокадата за 20:18. Последва атака на Тодор Алексиев, който изпрати топката в аут и резултатът стана 21:18. След още малко Дея стигна до геймбол след грешка на Джулио Саби, който опита атака, но не уцели полето и топката излезе в аут. Бургазлии затвориха гейма след успешна атака на Тодор Вълчев.

Третата част бе решаваща за мача. Дея отново поведе в началото с 8:6., а после и 9:7. Тук обаче дойдоха проблемите, защото домакините се стегнаха и обърнаха нещата, повеждайки с 11:9. Стигна се до ново равенство 16:16. Постепенно и Джулио Саби се взе в ръце и с успешна атака направи резултата 21:17. До края на гейма Хебър бе по-добрия отбор и затвори частта с 25:21.

Този успех даде криле на Хебър, които успяха да вземат още един гейм с 25:21.

Така се стигна до тайбрук, който стартира равностойно. Резултатът бе 2:2, но след грешка на Дея Хебър поведе с 4:2. После мачът мина през 7:7 и 8:8. Блокаут на Валентин Братоев от тройна блокада доведе резултата до – 11:9, но отново се събра Джулио Саби, който първо направи успешна атака, а след това и директна точка от сервис за 11:11. Виктор Йосифов спря атака на Валентин Братоев и Хебър поведе с 12:11. Джулио Саби отигра много трудна топка в атака - 13:11. Тодор Алексиев изведе Хебър до мачбол при 14:12, а след това и мачът бе затворен с 15:12.

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки