Минал през Шалке кара проби в Пирин

Той е без отбор от 2 години

Интересна история има каращият проби в Пирин (Благоевград) нидерландски централен защитник Сандер ван Лой, който влезе като резерва в съботната контрола на „орлетата“ с Ботев Враца (2:1), пише „Мач Телеграф“.

Той е без отбор от две години, след като напусна шведския елитен Фалкенберг. След това заради скандал между футболни агенти той се разминава с трансфер в италианския Лече, а миналата зима по лични причини не се съгласява да подпише с отбор от Шотландия, което окончателно поставя под въпрос кариерата му. От есента обаче юношата на Цволе е крайно мотивиран да намери подходящо ново предизвикателство и е бил убеден, че българският шампионат е отличен шанс да рестартира футболната си кариера.

Ван Лой обаче се е целил и по-високо и само преди няколко седмици е тренирал с отбора на Шалке 04 по време на лагера на „кралско-сините“ в Турция. Той е оставил добри впечатления и треньори от клуба са му обявили, че могат да го тестват през лятото, когато ако отборът изпадне от Първа Бундеслига ще се смени профилът на потенциалните попълнения.

Треньорът на „орлетата“ – Христо Янев, все още не е взел решение дари 25-годишният футболист ще му бъде полезен в битката за оцеляване в efbet Лига. Към Ван Лой обаче има интерес от още няколко клуба от Балканите. Той има опит като централен бранител, както при система в отбрана от четирима, ката и при вариант с трима.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки