Морено пропуска останалите контроли на ЦСКА

„Червените“ изпробваха 4-4-2 за половин час

23-годишният нападател на ЦСКА Браян Морено е повален от вирус и това е причината той да пропусне вчерашната контрола с Астана, научи „Тема Спорт“.

Колумбиецът е усетил неразположението сутринта и от медицинския щаб на армейците веднага са взели мерки и са започнали неговото лечение.

В предишните дни болен бе и норвежецът Тобиас Хайнц. Очаква се Морено, който е един от тримата голмайстори на тима през есенния полусезон, да пропусне оставащите контроли в Турция в неделя и понеделник, съответно срещу Македония Гьорче Петров и Шахтьор Караганда.

Както вече стана ясно, на „Армията“ изобщо не е обсъждана възможността приятелската среща с тима от Скопие да бъде отменена.

Такъв призив отправиха от фенклуб „Сектор Г“ на база повишилото се в последните дни напрежение по оста България – Северна Македония.

Вчера Саша Илич за първи път от началото на зимната подготовка на ЦСКА остави на терена целия си състав до 60-ата минута и не замени никого на почивката.

Мащабната рокада, традиционна за предсезонните контроли, бе предприета половин час преди края, когато всички полеви футболисти отстъпиха местата си, а единствено вратарят Бусато не бе заменен.

Направи впечатление, че с появата на резервните играчи ЦСКА заигра във формация 4-4-2, каквато нито веднъж досега не бе използвана от сръбския специалист. Тя обаче не доведе до сериозна промяна на поведението на тима.

В отбрана застанаха Турицов, Махмутович, Кох и Минков, а изненадващо в средата на терена си партнираха офанзивните футболисти Кареасо и Шопов. По крилата действаха Шагоян и младият Жабов, а на върха на атаката бяха Радослав Живков и новото попълнение Тобиас Хайнц.

Именно новото норвежко попълнение на ЦСКА остави най-добро впечатление с представянето си и през него преминаваха малкото опасни атаки на армейците. Той пропусна последните две контроли, тъй като бе болен, но от няколко дни тренира пълноценно и ще бъде на разположение на Саша Илич за предстоящите мачове с Македония ГП и Шахтьор Караганда.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки