Дания - Франция на финал на световното по хандбал за мъже

Ето и подробностите

Дания - Франция на финал на световното по хандбал за мъже

Защитаващият титлата си отбор на Дания се класира за финала на Световното първенство по хандбал за мъже, което се провежда в Полша и Швеция. В битката за титлата съперник на датчаните, които спечелиха златните медали в последните две издания на турнира през 2019-а и 2021 година, ще бъде тимът на Франция. Испания и Швеция ще играят за бронза. Финалът и двубоят за третото място ще се играят в неделя.

Хандбалистите на Дания победиха Испания с 26:23 (15:10) в Сопот в първия полуфинал на Световното първенство, постигнаха 27-и успех на шампионатите и си осигуриха квота за участие на Олимпийските игри в Париж през 2024 година. Симон Питлик отбеляза шест гола за успеха на датчаните, които имаха превъзходство през цялата среща, а Магнус Саугструп допринесе с пет попадения. За испанския състав Алекс Дуйшебаев също се разписа пет пъти в мача.

В другия полуфинал съдомакина Швеция отстъпи пред Франция с 26:31 (12:16) в Стокхолм. „Петлите“ се класираха за финал на Световен шампионат за осми път в историята си, а шведите са домакини на подобен форум за пети път и никога не са приключвали извън топ 5. Началото на мача бе оспорвано, но състезателите на Франция имаха преднина от 4 гола на полувремето. Людовик Фабрегас се отличи с шест гола за французите, а по пет вкараха Дика Мем и Кентен Мае. За Швеция Ерик Йохансон завърши с пет попадения.

В мачовете за разпределението на местата от пето до осмо на първенството Германия победи Египет с 35:34 след продължение, а Норвегия се справи с Унгария с 33:25. Така Германия ще спори с Норвегия за петата позиция, а Египет и Унгария ще играят за седмото място.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки