Беласица победи убедително Струмска слава с 3:0

Двубоят бе подготвителен за двата тима от Втора лига преди началото на шампионата напролет

Беласица победи убедително Струмска слава с 3:0

Четвъртият си контролен мач от зимната подготовка мъжкият отбор на ОФК „Беласица” изигра на стадиона в Марикостиново срещу втородивизионния „Струмска слава” Радомир. Срещата започна равностойно. Футболистите на двата отбора търсеха начин за отбелязване на гол. Атаките на петричките футболисти бяха по-рационални и това даде своя положителен резултат. В 22-ра минута след изпълнение на фаул в наказателното поле на гостите топката рикошира у тяхната защита и включилия се в помощ на нападението Атанас Димитров се оказа най-съобразителен и изпрати топката в мрежата за 1:0. Това попадение се оказа единствено до края на първата част на срещата.

През втората част на мача се извършиха смени в двата отбора. В 65-та минута след центриране от ъглов удар на Аспарух Смилков от отбора на „Беласица” Марти Таушанов  изпрати топката неспасяемо в мрежата на „Струмска слава” за 2:0. Шест минути по-късно Аспарух Смилков проби по фланга, видя свободния Запро Динев, насочи топката остро и ниско по земята и за голмайстора на „Беласица” не бе трудно да направи резултата класически – 3:0. До края на мача по-добрият отбор на терена бе този на домакините, но до ново попадение не се стигна. За отбелязване е че двамата вратари Димитър Пангев и Стоян Стоянов се намесиха безупречно при силно отправени удари от нападателите на „Струмска слава” и така запазиха суха вратата си. В този мач бе дадена почивка на титулярния вратар Кирил Георгиев.

Следващият контролен мач на отбора на „Беласица” трябва да бъде в Р С Македония, гостувайки на едноименния тим от град Струмица.

Този мач бе ръководен отлично от международния арбитър Ивайло Стоянов, асистиран от Илия Илиев и Мирослав Иванов.

„Беласица”: Димитър Пангев, Атанас Чепилов, Атанас Димитров, Аспарух Шамкалов, Мартин Русков, Симеон Бояджиев, Георги Шаламанов, Живко Димитров, Димитър Иванов, Георги Станимиров, Мариян Вангелов (Стоян Стоянов, Аспарух Смилков, Запро Динев, Марти Таушанов, Христо Петров, Валентин Костов, Владимир Гогов, Куфре Ета)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки