Севиля смачка Елче с класика (ВИДЕО)

Андалусийци не се затрудниха на "Рамон Санчес Писхуан"

Севиля смачка Елче с класика (ВИДЕО)

Севиля се наложи над Елче с 3:0 на „Рамон Санчес Писхуан“ в мач от 19-ия кръг в испанската Ла Лига. Андалусийците могат да си взема глътка въздух, след като се отдалечиха от зоната на изпадащите във временното класиране. Юсеф Ен Несири се разписа на два пъти, а едно попадение вкара Маркос Акуня. Педро Бигас остави Елче с човек по-малко още 41-ата минута, след като си изкара директен червен картон.

Севиля започна по-силно двубоя от Елче. Така в 29-ата минута след центриране от Маркос Акуня, Юсеф Ен Несири засече с глава от близко разстояние, за да изведе андалусийците напред в резултата.

След кратка консултация с VAR в 41-ата минута, главният рефер Сесар Сото Градо извади директен червен картон на Педро Бигас заради грубо нарушение.

Червеният картон оказа своето влияние и две минути по-късно след разбъркване в наказателното поле на Елче, Маркос Акуня засече рикоширала топката, за да удвои аванса на Севиля.

В добавеното време на второто полувреме Сусо намери Ен Несири, който бе останал свободен в наказателното поле, а мароканският голмайстор опъна за трети път мрежата на вратата, пазена от Едгар Бадия.

Иван Ракитич опита още да покачи аванса на Севиля в 50-ата минута, но ударът му от границата на наказателното поле премина покрай левия страничен стълб.

До края на срещата двата отбора намалиха оборотите, а мачът се доиграваше.

След този важен успех Севиля се изкачва до 13-о място в Ла Лига с актив от 21 точки, докато Елче е на дъното на таблицата със само шест спечелени точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки