Марек удари Рилецо с 2:0 в Сапарева Баня (ВИДЕО)

Дупничани стигнаха до успеха лесно

Марек удари Рилецо с 2:0 в Сапарева Баня (ВИДЕО)

В Сапарева баня отборът на „Марек” победи „Рилски спортист”  в контролен мач с 2:0

На леко заснежен терен се игра контролния мач между мъжките отбори на „Марек” и „Рилски спортист” Самоков. Първите десетина минути от срещата бяха равностойни. Постепенно футболистите на „Марек” упражниха контрол в мача и атаките им по фланговете чрез Георги Божилов и Анжело Кючуков и в центъра чрез Николай Ганчев създаваха напрежение в защитата на „Рилски спортист”. Първата сериозна ситуация пред вратата на гостите бе създадена чрез Николай Ганчев, който при рейд по десния фланг обстрелва директно по диагонала стража на гостите, но той с вещина се намеси и изби кълбото. В 35-та минута при поредна атака по десния фланг на домакините топката бе насочена към Даниел Гогов, който от 16-17 метра с директен обстрел направи безпомощен стража на „Рилецо” за 1:0. Две минути по-късно Николай Ганчев изскочи в удобна позиция за стрелба и отблизо изпрати топката встрани от вратата на гостите. Най-чистата голова ситуация за гостите бе в края на полувремето, когато след центриране отдясно Стефан Неделчев не успя от няколко метра с глава да изравни резултата.

През втората част на срещата наставниците на двата тима Танчо Калпаков и Николай Николов дадоха шанс на футболисти от резервната скамейка. В 48-ма минута добре играещият и в този мач Даниел Гогов със страхотен шут от 27-28 метра изпрати топката в напречната греда на вратата на гостите, вратаря им сгреши, топката попадна у Иван Калайджийски, който с глава покачи на 2:0. Шансове  за отбелязване на гол се откриха и пред Добромир Панчаревски и Николай Ганчев, но ударите им отблизо бяха неточни. Своите шансове за отбелязване на гол имаха и гостите при центрирания в наказателното поле на домакините,  но не се възползваха от ситуациите. Влизането в игра на титулярния вратар Пламен Младенов се оказа много удачно за отбора на „Марек”, защото опитът му бе от полза за младите футболисти, които той ръководи безупречно.

След мача мнения за този контролен мач дадоха:

Танчо Калпаков-старши треньор на „Марек” : „Доволен съм от играта на момчетата, на които дадох шанс за игра в контролата срещу „Рилски спортист” Самоков. През втората част направих шест смени, което се отрази на качеството на играта. Очаквано отлично съдийство на главния съдия Димитър Буров, който не позволи излишни грубости на заснежения терен. Давам почивка на футболистите до вторник. Следващият ни контролен мач ще бъде в сряда срещу отбора на „Пирин” Разлог, като засега се предвижда да се играе на терена в Сапарева баня”.

Николай Николов-старши треньор на „Рилски спортист” : „Стана доста ползотворна контролна среща срещу най-добрия отбор в групата – този на „Марек”, който е изграден от много опитни футболисти, играещи 3-4 години заедно. Нашият отбор беше напуснат от 14 футболисти и при това положение  е нормално да има трусове. Новите футболисти трябва да свикнат бързо с изискванията, и то в много кратък период от време, за да изградим един добър стил на игра, с който се надяваме напролет да изненадаме противниците си. За мен мачът беше равностоен и в двете полувремена. И двата гола за отбора на „марек” станаха от далечно разстояние, като втория бе след груба грешка на нашия вратар. Следващият ни контролен мач ще бъде в сряда срещу „Левски Раковски” на столичния стадион „Раковски”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки