Светослав Ковачев: Със сигурност ще има трудни моменти

„През Купата е по-лесно да се атакуват евротурнирите“

Светослав Ковачев: Със сигурност ще има трудни моменти

Халфът на Арда Светослав Ковачев говори за подготовката на тима в интервю пред клубния сайт.

Той премина в отбора от Кърджали като свободен агент през 2021 година.

"Получи се хубав мач със Заря Луганск. Видяхте, че през първото полувреме започнахме доста интензивно и логично се стигна до тези две попадения на Палмарес и на Боруков. Вижда се, че отборът вече има своя облик, а в останалите дни до началото на първенството съм сигурен, че ще бъдат изчистени всички детайли, които не се харесват на старши треньора", каза той.

"Определено ще е доста сериозна контрола срещу Динамо Москва. Но само да кажа, че и първите две контроли, които играхме, също са срещу сериозни противници. Особено днешната, Заря е многократен участник в европейските клубни турнири. От тези проверки ние само можем да имаме полза, без значение какъв е резултатът. В първите два мача е за нас", добави Ковачев.

"Точно когато се събрахме за първа тренировка, се разболях от много лош грип. Знаете каква е обстановката в България. Наложи се да се лекувам и изостанах с тренировъчния процес. Сега благодарение на кондиционния треньор Антон Дончев наваксвам и се надявам да се включа в една от последните две контроли. Не е приятно да гледаш как другите играят а ти си болен с температура, но такъв ми е късметът", разказа играчът.

"Принципно през Купата е по-лесно да се атакуват евротурнирите, защото са по-малко мачове. Но там нямаш право на грешка. Що се отнася до първенството, според мен и там имаме шансове, както знаете седмото място дава право на участие в бараж. Ние такъв вече спечелихме веднъж и можем да кажем, че имаме опит. Но вижте определено битките както за Купата, така и за първенството, ще са сериозни. Хубаво е, че тук в Анталия има доста български отбори и следим кой как се подготвя", заяви той.

"Искам да призова нашите фенове да ни подкрепят и заедно да се поздравяваме с победите. Със сигурност ще има трудни моменти, но тогава е най-важно да покажеш, че наистина обичаш своя отбор. Както се казва, нека те са нашият 12-ти играч", завърши Светослав Ковачев.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки