Феновете на Ботев (Пловдив) излязоха на протест тази вечер

Те искат стадионът да бъде завършен

Феновете на Ботев (Пловдив) излязоха на протест тази вечер
Фенове на Ботев Пловдив излязоха тази вечер на протест в центъра на града с искане да бъде завършен клубния стадион, който се строи вече десета година. 
 
Той бе организиран от Сдружение "ПФК Ботев", Клубът на привържениците на "канарчетата", обединени фракции "Бултрас", Фондация Жълто и Черно и Сдружение Бултрас файт клуб.
 
На събитието, което стартира от площад “Съединение”, се събраха множество запалянковци на “канарчетата”, а бройката им надхвърля 1000 души. Те опънаха транспарант "Колежа или смърт".
 
"Протестът днес не е за пари. Искаме с отпуснатите 12 милиона лева да се завърши козирката с покрив и да се пуснат четирите сектора и строителят за негова сметка да поправи некачествено извършените дейности, които установихме при инспекцията.
 
Изобщо не искаме да говорим за пари. Не искаме да политизираме протеста. Той няма нищо общо с никакви избори. Искаме Колежа да бъде завършен с отпуснатите пари до ниво мачове в А група с 4 сектора и покрита козирка", заяви преди началото Борис Гиздаков, председател на Сдружение ПФК Ботев Борис Гиздаков.
 
На протеста бе забелязано и силно полицейско присъствие. Привържениците блокираха оживени улици и булеварди в Пловдив, а шествието им започна от площад “Съединение”, след което се насочи към Общината.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки