Манчестър Юнайтед си уреди финал за Купата на Лигата (ВИДЕО)

Отборът успя да се справи убедително с Нотингам

Манчестър Юнайтед си уреди финал за Купата на Лигата (ВИДЕО)

Манчестър Юнайтед си уреди билет за „Уембли“, където ще се изиграе финала за Купата на Лигата, където ще се изправи срещу Нюкасъл. „Червените дяволи“ достигнаха до това след нов успех над Нотингам Форест с 2:0, след като го победи и в първия мач, но с 3:0. Така Манчестър Юнайтед може да сложи край на 6-годишна суха без трофей.

Двете попадения за „червените дяволи“ дойдоха в самия край на двубоя. Антони Марсиал откри в 73-ата минута, а три минути по-късно Фред оформи крайното 2:0. Джейдън Санчо пък се появи отново в игра за Манчестър Юнайтед след дълго отсъствие.

Двубоят започна с натиск на „червените дяволи“, а първото по-чисто положение се откри пред Каземиро в 29-ата минута, когато засече центриране от пряк свободен удар, но Уейн Хенеси отрази.

Бренан Джонсън на свой ред направи страхотен рейд, който завърши с удар към вратата, пазена от Том Хийтън, който отрази в 34-ата минута.

След рикошет в 38-ата минута Антони засече топката от воле, но ударът му премина на сантиметри над напречната греда.

След центриране на Каземиро в 45-ата минута, в наказателното поле таранът Вут Вегхорст се извиси над всички и стреля с глава, но топката рикошира в десния страничен стълб.

Вут Вегхорст бе спънат в наказателното поле на Нотинга Форест от Скот Маккена, а играчите на Манчестър Юнайтед изразиха претенции за дузпа. Главният рефер обаче не отсъди такава, а ситуацията от 56-ата минута остана дискусионна.

Алехандро Гарначо навлезе на пробив в наказателното поле отдясно и шутира към близкия ъгъл, но отново Хенеси внимаваше и успя да опази своята врата в 61-ата минута.

Маркъс Рашфорд шутира в 73-ата минута, но ударът му бе блокиран. Антони Марсиал обаче се оказа на правилното място в правилния момент, за да овладее и да прати топката в мрежата.

Бруно Фернандеш центрира фалцово на втора греда в 76-ата минута. Там Маркъс Рашфорд отклони с крак за Фред, за който остана само да чукне топката във вратата на Нотингам за втори път в срещата.

Сам Съридж имаше възможност да вкара почетно попадение за гостите в 82-ата минута, но не успя да уцели опразнената врата, тъй като вратарят на Манчестър Юнайтед Том Хийтън не бе заел позиция.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки