Избират Мъри Стоилов за шеф

Вижте подробности

В неделя, 5 февруари, сдружението "Левски на левскарите" ще проведе Общо събрание. Събитието ще стартира в 10:00 часа в Интер Експо Център. До края на януари се приемаха кандидати за влизането в новия Управителен съвет, а най-голямо впечатление направи издигането на треньора на сините Станимир Стоилов.

Със сигурност Мъри ще влезе в управата на сдружението и се очаква да бъде избран за неин председател. Очаква се съвсем скоро Тръст "Синя България" да прехвърли 10-те си процента от акциите на клуба и те да отидат в ръцете на "Левски на левскарите". По този начин сдружението ще влезе в управлението на клуба. 

На 4 май 2022 година се учреди "Левски на левскарите". Събитието се състоя на стадион "Георги Аспарухов" пред сектор Б и бе уважено от Наско Сираков, Ивайло Ивков, Даниел Боримиров и Станимир Стоилов. За председател на Управителния съвет на сдружението тогава бе избран Димитър Костадинов, а в него влязоха още Адриян Петров, Асен Великов, Даниел Стрезов, Иво Тасков, Иван Евстатиев и Никола Бушняков. В неделя предстои да се избере нов състав.

Преди учредяването ръководството на сините организира редица срещи с фенове в градовете Хасково, Кюстендил, Сливен, Велико Търново, Радомир, Петрич, Разлог, Варна и други. В "Левски на левскарите", освен Станимир Стоилов и Ивайло Ивков, като членове се включиха още Цанко Цветанов, Димитър Телкийски, Ивелин Попов и Елин Топузаков. Сред учредителите е и Наско Сираков.

 

"Това беше една моя мечта и идея. Много държах да се създаде. Виждах път, в който Левски можеше да си помогне финансово. Клубът да има гарантирана стабилност поне откъм това да не може да фалира. Според мен не се направи достатъчно от клуба и от всички нас да обясним всичко, както трябва. Това е модел, който беше измислен и гледан от Байерн, Реал (Мадрид), Барселона.

Малко видоизменен в български вариант. Ще продължим да работим и развиваме сдружението, макар че то е най-голямата доброволна организация с над 1200-1300 членове. Това също е положително. Беше създадено, за да помага на Левски. А веднага тръгваме негативно. Но това е дълги години изградено недоверие към всяко нещо, което започваше клубът. Различни хора идваха и обещаваха големи работи, а същевременно не ги свършиха. Нормално е да има недоверие. С времето всички ще се убедим, че рано или късно ще бъдем под една шапка на Левски", заяви Стоилов в края на миналата година.

Преди месеци бяха публикувани кадри от събрание на сдружението, на което присъстваха треньорът на "сините" и изпълнителният директор Ивайло Ивков. От него се изнесоха скандални цифри и подробности от клуба, а Мъри заяви, че не ходи щастлив на работа. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки