Борислав Михайлов връчи ФИФА значките на международните ни съдии (ВИДЕО)

Президентът на БФС използва случая да пожелае успех и на всички родни рефери

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов връчи ФИФА значките на международните ни съдии на специална церемония днес в Национална футболна база "Бояна". Събитието е част от традиционния семинар на футболните ни рефери между двата полусезона, който се провежда този уикенд в Дома на футбола.

Общо 33-ма съдии получиха грамоти на Световната футболна федерация, които им дават право да представят България на международната сцена през 2023 г. В това число влизат 9 ръководещи съдии (включително 3 дами), 14 асистенти, 5 VAR съдии, 4 арбитри по футзал и 3 по плажен футбол.

"Фактът, че всяка година се увеличава бройката на българските арбитри на международната сцена е показателен за развитието на съдийството ни. Много съм щастлив, че излъчихме и доста VAR рефери – това е доказателство, че въвеждането на технологията в България от страна на БФС и средствата, инвестирани в обучение на тези съдии, са дали резултат. Желая успех на всичките ни арбитри в международните турнири. Сигурен съм, че ще защитят реномето на България и на българското съдийство", заяви Борислав Михайлов.

Президентът на БФС използва случая да пожелае успех и на всички родни съдии през втория дял от българското първенство, което се подновява идната седмица.

На церемонията присъстваха още вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов, директорът "Първенства и турнири" към БФС Валентин Чакъров, председателят на Обществения съвет към централата Валентин Михов и председателят на Съдийската комисия Виктор Кашай.

Всички те поднесоха приветствията си към съдиите и им пожелаха успешен полусезон.

Михайлов заяви, че по време на неговото вече 17-годишно управление са сменени осем председатели на Съдийската комисия, 14 пъти са правени промени в самата комисия, а 18 рефери са извадени за винаги от ранглистите.

"БФС се опитва да подкрепя съдиите и мога да кажа, че не всяка федерация е толкова загрижена за арбитрите. Не всяка федерация работи така. От името на съдиите, благодаря на президента Михайлов за подкрепата. И искам да кажа на нашите арбитри – направете всичко в мачовете, за да се представите достойно. Ние ви подкрепяме извън терена, вие ни подкрепете с представянето си на терените", каза от своя страна председателят на Съдийската комисия Виктор Кашай.

Семинарът продължава днес от 11.30 часа с тестове за главните съдии, а от 12.00 за тестове влизат и асистентите от професионалния футбол.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки